2024.07.13, Szombat
Magyar oltóanyag-fejlesztő cég adott át kutató- és gyártóközpontot Mohácson
Ilusztráció: a Prophyl bári telephelye (prphyl.hu)

Magyar oltóanyag-fejlesztő cég adott át kutató- és gyártóközpontot Mohácson

mti

2018.12.09. 11:50 - Szabó Ákos

A Prophyl 700 millió forintos beruházása többek között előkészíti egy újabb, bólyi üzem felépítését is.

Hirdetés

Mohácson alakította ki legújabb K+F központját a több mint 160 alkalmazottat foglalkoztató Prophyl Kft. A ismert szárnyas-patogénektől mentes tojások (SPF-tojás), illetve az oltások alapanyagainak előállítására szakosodott hazai tulajdonú vállalat új 800 négyzetméteres létesítményét a Marek József Mezőgazdasági Szakközépiskola korábbi épületében adták át szombaton.

A 700 millió forintos fejlesztés során az 1991-ben alapított vállalat többek között modern laboratóriumokat és irodákat kapott. A beruházást a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) 221 millió forintos támogatásával valósították meg.

 

A cég bári laboratóriuma (prohyl.hu)

 

Gyártókapacitásának megduplázására készül a Prophyl

Az átadón Palkovics László innovációs és technológiai miniszter hangsúlyozta: a fejlesztést egy generációkon átívelő, magyar tulajdonban lévő, egészségügyi, családi vállalkozás valósította meg.

A családi vállalkozások rugalmasabbak és nyitottabbak az innovációra, ezt bizonyítja a Prophyl Kft. is

- fejtette ki a tárcavezető.

Az SPF-tojások előállításában Európában piacvezető cég saját kutatás-fejlesztési tevékenysége is jelentős, többek között kifejlesztettek egy vakcinát a libák vérzéses bél- és vesegyulladása ellen is. A vállalat jövőbeli terveiről Szabóné Benyeda Zsófia ügyvezető igazgató a sajtóeseményen elmondta: a jelenlegi, évi hétmillió darabos SPF-tojás termelést néhány éven belül megduplázzák egy, a szintén Baranya megyei a Bólyban tervezett üzem felépítésével.

Mi épül?GINOPinnovációegészségügyi fejlesztéskutatás-fejlesztésMohács

Hírlevél

Hirdetés