2024.04.19, Péntek
Megújul Magyarország legkorábbi barokk temploma
funiq.hu

Megújul Magyarország legkorábbi barokk temploma

magyarepitok.hu

2018.12.12. 15:01 - Almási Krisztina

Győr-Moson-Sopron megye egyik legjelentősebb egyházi épületének felújításával a teljes tetőszerkezet és a toronyrendszer átépül.

Hirdetés

Felújítják a győri Loyolai Szent Ignác bencés templom tetőterét és tetőszerkezetét, amelynek terveit a budapesti "3h építésziroda" Építészeti, Kutató, Fejlesztő és Tervező Kft. készíti – derül ki a közbeszerzési adatokból. A projekt részét képezi a tervdokumentáció elkészítése az ugyanitt fekvő rendházépület északi és déli padlásterének és tetőszerkezetének átalakítására. A Széchenyi téren fekvő műemléképület következő részeit alakítják át:

  • toronybelsők,
  • toronysüvegek,
  • padlástér,
  • tetőszerkezet
  • toronyszobák.

A Loyolai Szent Ignác Bencés templom kéttornyos kora barokk templom, Győr belvárosának főterén. A templomot a jezsuiták építtették Baccio del Bianco tervei alapján 1634-41 között. A tornyok magassága a keresztekkel együtt 44 méter, és 600 ember befogadására alkalmas.

Berendezésével együtt a magyar barokk történetének legidősebb tárgyi emlékeit őrzi, így a hazai művészettörténet szempontjából pótolhatatlan és felbecsülhetetlen jelentőségű.

GyőrMi épül?templomfelújításegyházi fejlesztések3H Építésziroda Kft.

Hírlevél

Hirdetés