2024.04.18, Csütörtök
Újjáéleszti Salgótarján sportközpontját a Weinberg
Fotók: nool.hu, látványterv Fekete Sándor (Facebook)

Újjáéleszti Salgótarján sportközpontját a Weinberg

nool.hu, kozbeszerzes.hu

2018.12.17. 15:00 - Szabó Ákos

Letették a teljesen megújuló futball- és szabadidősport-centrum alapkövét.

Hirdetés

Megkezdődtek a munkálatok a salgótarjáni Öblös Sporttelepen a Weinberg ’93 Építő Kft. kivitelezésében. Az SBTC futballegyesület otthonául szolgáló létesítmény projektjének alapkövét pénteken tették le, miután először 2017 márciusában születtek tervek a központ fejlesztésére – számol be a Nógrád Online.

 

 

A Diósgyőr segít a Stécének

A fejlesztés a DVTK támogatásával valósul meg, így az eseményen felszólalt Szabó Tamás, a DVTK beruházási és üzemeltetési igazgatója is. Elmondta: a régió egyik legjelentősebb sportegyesületeként a Diósgyőrnek kötelessége volt segítséget nyújtani az SBTC-nek. Kifejtette még: a szebb napokat is megélt Stécében jelenleg már több mint kétszáz fiatalt képeznek, és a klub növekvő pályára állhatott.

 

 

Szabadidejüket is tölthetik a központban a városiak

Az állami támogatással megvalósuló projekt helyszínét nem csak a professzionális sportolók, hanem a szabadijüket futással töltők is gyakran igénybe veszik Ez a munkálatok befejeztével is így lesz - hangzott el az eseményen. Ezt követően a város atlétikai klub versenyzői is futottak egy kört az időkapszulával, mielőtt elhelyezték volna a földben.

 

 

Parkosítják a területet

A fejlesztés során a közbeszerzési kiírás szerint elbontanak egy 330 négyzetméteres leromlott állapotú épületet, melynek helyén új központot adnak majd át. Emellett

  • közművesítésre,
  • új parkolók kialakítására
  • térvilágítás felszerelésére,
  • új futópálya és labdarúgó pálya építésére
  • valamint a teljes terület parkosításával megvalósuló tereprendezésre is sor kerül.

Galéria

Weinberg '93 Építő Kft.Mi épül?sportberuházásokSalgótarján

Hírlevél

Hirdetés