2024.05.08, Szerda

Hirdetés

Üzemcsarnokkal bővült a sátoraljaújhelyi dohánygyár
mtv.hu

Üzemcsarnokkal bővült a sátoraljaújhelyi dohánygyár

MTI

2018.12.01. 12:19 - Almási Krisztina

A fejlesztés új munkahelyeket és termékeket jelent a vállalat számára, valamint a térség gazdaságát is megerősíti.

Hirdetés

Felavatták a sátoraljaújhelyi Continental Dohányipari Zrt. új épületét, amely 1 milliárd forintot meghaladó technológiai és kapacitásbővítő beruházást jelent a vállalat számára. A fejlesztéshez a kormány több mint fél milliárd vissza nem térítendő támogatással járult hozzá.

A bővüléssel nem csak a jelenlegi 400 dolgozó állásbiztonsága javult, de annak 4 ezer embernek is, akik a dohánygyártás sajátos mezőgazdasági kultúrájából élnek az országban – mondta el Varga Mihály, pénzügyminiszter a csarnok avatási ünnepségén. A meglévő munkahelyek stabilizálása mellett a fejlesztés 20 új munkahellyel is gyarapítja a vállalatot.

 

A fejlesztés bővíti a Continental termékcsaládját 

Füzi Csaba, a Continental Dohányipari Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy a kapacitásbővítésnek köszönhetően új termékkel is jelentkezett a gyár, piacra dobták vízipipa dohánycsaládjuk első tagját, de az új üzemcsarnokban gyártják a szivarkát is.

 

Északkelet-Magyarország fejlődését tükrözi a gyárépítés 

Borsod-Abaúj-Zemplén megye az elmúlt években gyorsabb ütemben fejlődött az országos átlagnál. 2010 óta a megyében foglalkoztatottak száma több mint 50 ezer fővel nőtt, az új munkahelyek 60 százaléka pedig a versenyszektorban jött létre. Az új fejlesztés is tovább javítja a térség gazdaságát, hiszen a dohánygyár a megye legjelentősebb foglalkoztatói közé tartozik.

1998 óta a Continental Dohányipari Csoport tagja a több mint 120 éves dohánygyár, amelyet a biztos bezárástól mentett meg a holding. A cégcsoport emellett Szlovákiában, Németországban, Olaszországan és Romániában is rendelkezik telephelyekkel.

Mi épül?üzemfejlesztésSátoraljaújhely

Hírlevél

Hirdetés