2024.03.29, Péntek
Duplájára bővül a tatabányai könyvtár kapacitása
Az új könyvtár látványterve (boldoguljtatabányán.blog.hu)

Duplájára bővül a tatabányai könyvtár kapacitása

MTI

2019.01.17. 10:49 - Almási Krisztina

Komárom-Esztergom megye székhelyén a Laterex Építő Zrt. és az EP Konstruktív Kft. közös kivitelezésében megújul a város könyvtára.

Hirdetés

Megkezdődhet a József Attila Megyei és Városi Könyvtár 2,6 milliárd forintos felújítása Tatabányán, a Laterex Építő Zrt. és az EP Konstruktív Kft. közös munkájában. A Modern Városok Program keretében megvalósuló beruházás során kétszeresére bővül az olvasók által használható tér.


200 ezer könyvet befogadó raktárakat is kialakítanak

A felnőtt könyvtárban kétszintessé alakítják a jelenlegi olvasótermet. Az egylégterű helyiség felső szintjére kerül a helyismereti, a helytörténeti és a muzeális gyűjtemény, valamint egy kutatószoba és a megye könyvtárosainak képzését szolgáló oktatóterem.

Az üzemeltetésre és az állomány raktározására egy felfelé terjeszkedő, négyemeletes tornyot alakítanak ki a könyvtár vasútállomás felé eső oldalán, a raktárakban pedig 200 ezer kötet fér majd el.


Jövő nyárra elkészülhet az új könyvtár

A könyvtárat 1964-ben építették, azóta építészetileg elavult, és alapterület tekintetében sem tudja megfelelően ellátni funkcióját.

A megújult épületet a tervek szerint 2020 nyarán adják át, az átmeneti időszakban pedig a felnőtt- és gyermekkönyvtár egy-egy fiókkönyvtárban látogatható.

LATEREX Építő Zrt.Mi épül?Modern városok programTatabányaEP Konstruktív Kft.könyvtár

Hírlevél

Hirdetés