2019.02.21, Csütörtök
Elrajtol Sopron új uszodájának és wellnessközpontjának építkezése
Látványtervek: Soproni Önkormányzat

Elrajtol Sopron új uszodájának és wellnessközpontjának építkezése

magyarepitok.hu, lokal.hu

2019.01.18. 11:46

Szabó Ákos

A Csik Ferenc Strand több mint 50 éves épülete helyén a WHB és a FÉSZ alakít ki egy modern, világos üvegfelületekkel megtervezett épületet.

Hirdetés

Hamarosan megkezdődhetnek a soproni strandfürdő új fedett uszodaépületének munkálatai, a kivitelezőket már ki is választották – derül ki az uniós közbeszerzési adatokból. A fejlesztés a Modern Városok Programban valósul meg (érdekesség, hogy a hatalmas fejlesztési program első megállapodását éppen a soproni önkormányzattal kötötte meg az állam). Az építkezést a szintén nyugat-magyarországi West Hungária Bau Kft. (WHB) és FÉSZ Zrt. konzorciuma vállalta el, nettó 10,89 milliárd forintos kerettel.

 

Jacuzzi és szauna is növeli a wellnessélményt

 

 

Az összesen 5 medencével, jacuzzival és szaunával kialakításra kerülő új központ a Lővér Fürdő – Csiki Strand és Uszoda területén épül meg az 1975-ben épített, elavult létesítmény elbontása után. Az új uszodában egy közös, üvegfalakon keresztül természetes fénnyel megvilágított térben, egymás után lesznek megtalálhatóak a medencék:

  • egy 50 méter hosszú, úszó- és vízilabda-sportesemények megrendezésére is alkalmas medence,
  • egy 25 méteres bemelegítő-medence,
  • két tanmedence,
  • illetve egy melegvizes merülőmedence is.

Ebben a térben alakítják majd ki a jacuzzit is. Emellett a strand szerves részeként szolgáló fedett uszodában szaunák kialakításával is növelik majd a wellnessélményt.

 

A parkolási lehetőségeket is fejlesztik

Az épületet egy kétszintes előcsarnokkal adják majd át, mely lehetővé teszi az összesen több mint 1200 fő befogadására alkalmas lelátók feltöltését. Az uszodát a Deákkút útról lehet majd megközelíteni, itt is várhatóak átalakítások, illetve itt kap majd helyet az akár 160 személygépkocsinak és 5 busznak helyet adó parkoló is.

Modern városok programWest Hungária Bau Kft.uszodaépítésSopronFertődi Építő Zrt.

Hirdetés

Hirdetés