2024.04.19, Péntek
Elrajtol Sopron új uszodájának és wellnessközpontjának építkezése
Látványtervek: Soproni Önkormányzat

Elrajtol Sopron új uszodájának és wellnessközpontjának építkezése

magyarepitok.hu, lokal.hu

2019.01.18. 11:46 - Szabó Ákos

A Csik Ferenc Strand több mint 40 éves épülete helyén a WHB és a FÉSZ alakít ki egy modern, világos üvegfelületekkel megtervezett épületet.

Hirdetés

Hamarosan megkezdődhetnek a soproni strandfürdő új fedett uszodaépületének munkálatai, a kivitelezőket már ki is választották – derül ki az uniós közbeszerzési adatokból. A fejlesztés a Modern Városok Programban valósul meg (érdekesség, hogy a hatalmas fejlesztési program első megállapodását éppen a soproni önkormányzattal kötötte meg az állam). Az építkezést a szintén nyugat-magyarországi West Hungária Bau Kft. (WHB) és FÉSZ Zrt. konzorciuma vállalta el, nettó 10,89 milliárd forintos kerettel.

 

Jacuzzi és szauna is növeli a wellnessélményt

 

 

Az összesen 5 medencével, jacuzzival és szaunával kialakításra kerülő új központ a Lővér Fürdő – Csiki Strand és Uszoda területén épül meg az 1975 és 1977 között épített, elavult létesítmény elbontása után. Az új uszodában egy közös, üvegfalakon keresztül természetes fénnyel megvilágított térben, egymás után lesznek megtalálhatóak a medencék:

  • egy 50 méter hosszú, úszó- és vízilabda-sportesemények megrendezésére is alkalmas medence,
  • egy 25 méteres bemelegítő-medence,
  • két tanmedence,
  • illetve egy melegvizes merülőmedence is.

Ebben a térben alakítják majd ki a jacuzzit is. Emellett a strand szerves részeként szolgáló fedett uszodában szaunák kialakításával is növelik majd a wellnessélményt.

 

A parkolási lehetőségeket is fejlesztik

Az épületet egy kétszintes előcsarnokkal adják majd át, mely lehetővé teszi az összesen több mint 1200 fő befogadására alkalmas lelátók feltöltését. Az uszodát a Deákkút útról lehet majd megközelíteni, itt is várhatóak átalakítások, illetve itt kap majd helyet az akár 160 személygépkocsinak és 5 busznak helyet adó parkoló is.

WEST HUNGÁRIA BAU Kft.Fertődi Építő és Szolgáltató Zrt.Mi épül?Modern városok programuszodaépítésSopron

Hírlevél

Hirdetés