2024.03.19, Kedd
Ezen a hídon közlekedik majd az észak-budapesti agglomeráció jelentős része
A képen látható illusztrációként szolgáló híd az M2-es vonalán található. (Fotók: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu)

Ezen a hídon közlekedik majd az észak-budapesti agglomeráció jelentős része

nif.hu, magyarepitok.hu

2019.02.19. 13:41 - Szabó Ákos

A Strabag munkájával sztrádává bővülő M2-esen az új Dunakeszi északi csomópontban emelik be a héten a cég munkagépei egy új híd gerendáit. Ezen a helyszínen kapcsolódik majd a HE-DO és a Penta által kivitelezett új gödi felvezetőút is az autópályához.

Hirdetés

Legutóbb januárban számolunk be az M2-es autópálya fejlesztésének munkálatairól, amikor több szakaszon birtokba vehette a forgalom az újépítésű pályát. Most újabb hírek érkeztek az összesen 19,6 kilométernyi autópályaprojektről, melyben a Strabag Építő Kft. és a Strabag AG konzorciuma 13,4 kilométernyi útszakaszt kibővít, a már meglevő 6,2 kilométernyi négysávos szakaszt pedig felújítja.

 

A Vác és Budapest közötti útépítés során most az újonnan kialakításra kerülő Dunakeszi északi csomópontban emelik be a helyszínen új hídjának gerendáit: február 19-én és 20-án este 8 és hajnali 6 óra között emiatt ideiglenesen egy sávot használhatnak majd csak az autósok. Emellett néhány alkalommal 10-15 perces forgalomlezárásra is lehet számítani ezekben az időszakokban – derül ki a beruházó NIF Zrt. közleményéből.

 

 

A gödi bekötőút építkezése is jól halad

A Dunakeszi északi csomópontban kapcsolódik a szintén a NIF Zrt. beruházásában felépülő gödi felvezetőút is az M2-eshez. Az észak-budapesti agglomerációban élők szempontjából szintén fontos fejlesztésben 2,5 kilométernyi új úttal kötik össze a 2-es főutat a az M2-es autópályával. Itt a NIF Zrt. a munkálatok elvégzésével a HE-DO Kft. és Penta Általános Építőipari Kft. alkotta konzorciumot bízta meg. A projektről legutóbb szintén egy hídbeemelési munkafolyamat kapcsán számoltunk be.

 

StrabagHE-DOPenta Általános Építőipari Kft.Mi épül?autópályaútépítésVácGödM2-esBudapestagglomeráció

Hírlevél

Hirdetés