2024.04.15, Hétfő
A város eddigi legnagyobb beruházása indul el  Kiskunfélegyházán
Fantoly Márton/kiskunfelegyhaza.hu

A város eddigi legnagyobb beruházása indul el Kiskunfélegyházán

mti.hu

2019.03.14. 10:25 - Gyöngyösi Klaudia

Az orvosi rendelők mellett védőnői szolgálatot, fogászati ügyeletet és gyógyszertárt is kialakítanak.

Hirdetés

Hamarosan egészségügyi központot hoznak létre Kiskunfélegyházán több mint egymilliárd forintból. Az önkormányzat önerős beruházás keretében újítja fel az egykori SZTK épületet.

Az orvosi rendelők mellett, az egészségügyi központban helyet kap:

  • védőnői szolgálat,
  • gyermek és felnőtt háziorvosi ügyelet,
  • gyógyszertár,
  • fogászati ügyelet,
  • és szájsebészet.

Csányi József polgármester tájékoztatást adott arról, hogy a központban egy egészségfejlesztési irodát is létrehoznak, melyre 100 millió forint pályázati forrást nyert a város.

A projekt keretében portaszolgálatot, beteghívó rendszert, őrzött babakocsi-tárolót, valamint több mint 80 parkolóhelyet is kialakítanak. A polgármester elmondása szerint ez a város történetének legnagyobb, saját forrásból finanszírozott beruházása.

Az infrastruktúrára is nagy hangsúlyt fektetnek

Az egészségügyi központ mellett megújul az intézmény előtti úttest és járda is. Az utca új burkolatot kap, aminek köszönhetően megszűnnek a szintkülönbségek. Az udvaron épült parkolóhelyek mellett pedig több mint 40 parkolót alakítanak ki a közterületen.

Ezen kívül több min 10 millió forint uniós forrásból újítják fel a központtal szemben lévő játszóteret és parkot. A játszótér témáját Petőfi Sándor János Vitéz című költeménye ihlette. Ennek köszönhetően a parkban megelevenedik majd Kukorica Jancsi szülőfaluja is.

Mi épül?egészségügyi fejlesztésKiskunfélegyházaegészségügy

Hírlevél

Hirdetés