2024.03.19, Kedd
Új kosárlabdacsarnok épül a DVTK focistadionja mellé
illusztráció - bkgdse.hu

Új kosárlabdacsarnok épül a DVTK focistadionja mellé

magyarepitok.hu

2019.03.19. 08:39 - Hegedűs Gergely

A multifunkciós épület 3300 fős lelátóval, két emelettel és öt pályával jön létre Miskolcon.

Hirdetés

A TED-en megjelent a miskolci multifunkciós kosárlabda sportcsarnokra kiírt közbeszerzés. A beruházó DVTK Kosárlabda Kft. a tervezésre és a kivitelezésre várja az ajánlatokat. Az új létesítmény a kiírásban megadott helyrajziszám alapján Diósgyőrben, a DVTK edzőközpontjában jön létre, nem messze a Market által kivitelezett új futballstadiontól

A leendő csarnok előregyártott vasbeton vázszerkezetből áll majd, és mintegy 4300 négyzetméteres lesz. Az épület földszinttel, előcsarnokkal és két emelettel jön létre, az előcsarnokhoz recepció, büfé, vizesblokk kapcsolódik. A csarnokot teleszkópos lelátók határolják majd, 3 307 néző tud rajtuk helyet foglalni.

A lelátók által határolt területen öt darab egész pálya és két darab félpálya kerül elhelyezésre. A pályákat leereszthető függönyökkel választják el.

Az első emeleten kap helyet a hazai csapat öltözője, az edzői szobák, valamint az irodák és a tárgyaló. Az előcsarnok feletti épületszárnyban kiszolgáló funkciók kapnak helyet, illetve egy fél kosárlabda pálya. A második emelet teljes egészében a közönséget szolgálja ki: büfékkel, vizes blokkokkal, a lelátó elérhetőségével. A VIP rész és a skybox is itt kap helyet.

 

Market Építő Zrt.Mi épül?sportberuházásoksportcsarnokMiskolc

Hírlevél

Hirdetés