2024.04.20, Szombat
Fotóriporttal mutatjuk meg, hogy áll az M25-ös befejező szakasza
Fotók: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Fotóriporttal mutatjuk meg, hogy áll az M25-ös befejező szakasza

magyarepitok.hu

2019.05.27. 14:39 - Hegedűs Gergely

A Colas és a HE-DO konzorciuma 15 kilométernyi utat épít a déli szakaszon, ugyanakkor Maklár bekötését is megoldják.

Hirdetés

Ütemterv szerint haladnak az M25-ös autóút harmadik ütemének munkálatai – értesült a magyarepitok.hu. Az Eger gyorsforgalmi bekötését célzó fejlesztés déli üteme tavaly tavasszal kezdődött két részre bontva (a térképen pirossal és kékkel):

  • az Andornaktálya és a 3-as főút közötti 7,5 kilométert a Colas Út Zrt. és a HE-DO Kft.;
  • míg a 3-as főút és az M3-as autópálya közötti 7 kilométert a Colas Hungária Zrt. építi.
  • Mindezek mellett a Colas Út Zrt. és a HE-DO Kft. az épülő M25-ös maklári leágazását is megvalósítja, Maklárhoz és a Bosch helyi üzeméhez kapcsolatot teremtve.
     
Kattintva galéria nyílik - Fotók: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu


Lapunk információi szerint az M25-ös autóút HE-DO Kft. kivitelezésében készülő szakaszán a nagytömegű földmunkák lassan befejeződnek. A védőréteg jelentős része már elkészült, a pályaszerkezeti rétegek építése megkezdődött. Ugyanakkor zajlanak a vízépítési munkák, és ezzel párhuzamosan a műtárgyak is épülnek.

A nemrég elkezdett maklári bekötés projektelemen a kivitelezési munkák előkészítése és a közmű kiváltások zajlanak, hamarosan a földmunkák és a 2501-es út szélesítése is elkezdődhet.

Ebben a projektelemben az M25-ös egy különszintű csomópontjához kapcsolódva 650 méteres pálya épül a Füzesabonyból Maklárba vezető 2501-es útig.

Emellett a négyszámjegyű útvonalat is felújítják 600 méter hosszan. A bekötőút körforgalommal csatlakozik a 2501-eshez.

Értesüléseink szerint a kivitelezők a 3-as főút korrekciós szakaszát még az idén át kívánják adni a közlekedők részére. Az M25-ös teljes déli ütemét a tervek szerint 2020 nyarán fejezik be. Az M25-ös második ütemét tavaly novemberben, míg az elsőt tavaly augusztusban adták át.

Galéria

Mi épül?HE-DOM25-ösEgerColasMaklár

Hírlevél

Hirdetés