2024.03.19, Kedd
Immár gyorsforgalmi úton érkezhetünk Egerbe
Fotók: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Immár gyorsforgalmi úton érkezhetünk Egerbe

magyarepitok.hu

2018.11.07. 09:08 - Hegedűs Gergely

Az új nyomvonalon épülő M25-ös főút északi szakasza a Colas, a HE-DO és a KM kivitelezésében készült el.

Hirdetés

Szerdán Andornaktálya mellett átadták az M25-ös út első szakaszát. Az Eger számára gyorsforgalmi kapcsolatot teremtő négysávos pálya északi ütemét a Colas Út Zrt., a HE-DO Kft. és a KM Építő Kft. kivitelezte.

A képre kattintva galéria nyílik - Fotók: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu


Az új nyomvonalon megépülő M25-ösnek ezzel egy 4 kilométeres szakasza készült el Eger és Andornaktálya között - a beruházó NIF Zrt. térképén zölddel jelölve.

A most lezárult projektben a régi 25-ös út és Andornaktálya közötti Olajosok útját közel 500 méteres szakaszon felújították, és egy aluljárón keresztül vezetik át az M25 alatt. A beruházás részeként kiváltották a közműveket, és összesen 2,5 km hosszon több szervizút is létesült. A nyomvonallal érintett erdők pótlására mintegy egy hektár területen csereerdőt telepítettek.


Így áll össze a teljes projekt

Heves megye székhelyének gyorsforgalmi bekötése három ütemben valósul meg. Az elsőben a 2502-es út Andornaktályát elkerülő szakasza, valamint Egerben a 252-es főút rekonstrukciója készült el 2018 augusztusára a Colas kivitelezésében.

Az első ütemben kivitelezett elkerülő Andornaktályánál

A harmadik ütemben építik meg a 15 kilométer hosszú, déli szakaszt Andornaktálya és az M3-as autópálya között. Ezeket a munkákat idén márciusban kezdte el a HE-DO Kft. és a Colas Út Zrt.

A szerdai sajtóeseményen utóbbi projekt állásáról is beszámolt Nagy Róbert, a NIF Zrt. vezérigazgatója. "A beruházás rendkívül jó ütemben halad. Az északi ütem csatlakozásánál mintegy 800 m hosszon már az aszfalt alapréteg építési munkái fejeződnek be. Emellett földmű- és vízépítés zajlik a szükséges áteresz építésekkel és közműkiváltási munkákkal együtt, valamint a megvalósuló hidaknál több helyen megkezdődtek a cölöpözési munkálatok is.”

Galéria

ColasHE-DOKM Építő Kft.AktuálisútépítésEgerM25-ösAndornaktálya

Hírlevél

Hirdetés