2023.03.28, Kedd
Hatféle sportra és edzőtáborokra is alkalmas sportcsarnokot kapott Tihany
illusztráció

Hatféle sportra és edzőtáborokra is alkalmas sportcsarnokot kapott Tihany

mti, magyarepitok.hu

2019.05.16. 08:00 - Hegedűs Gergely

A csarnok mellett külső sportlétesítmények is épülnek, a helyi általános iskola is megújult.

Hirdetés

Több mint félmilliárd forintból épült sportcsarnokot adtak át szerdán Tihanyban. A korábbi közbeszerzési adatok szerint az épületet a tihanyi bencés általános iskola mellett kivitelezte a nagykanizsai Murainvest Kft. A beruházásba beletartozott az iskola kisméretű  tornacsarnokának a lebontása, ennek helyére épült a sportcsarnok.


Háromféle forrásból épült fel a csarnok

Tósoki Imre, Tihany polgármestere az MTI-nek elmondta: az 1500 négyzetméter alapterületű sportcsarnok nettó 500 millió forintból épült meg, melyből 350 millió forint TAO-forrás, 100 millió forint kormányzati támogatás és 50 millió forint saját forrás volt.

A második ütemben a csarnok melletti külső sportlétesítmények kialakítására, a kiszolgáló infrastrukturális fejlesztésekre, valamint eszközbeszerzésekre további mintegy 80 millió forintot fordít majd a település, saját költségvetése terhére.    

A polgármester tájékoztatása szerint a csarnokot jelenleg Tihany labdarúgó- és futsalcsapata használja, de a kézilabdázásra, kosárlabdázásra, röplabdázásra, valamint teniszezésre, és nyári edzőtáborok rendezésére is alkalmas. Kifejtette, a sportcsarnok mellett 68 millió forintos beruházásból az iskola energetikai megújítása is megtörtént, melyből 50 millió forintot a megyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretből nyertek el, 18 millió forintot pedig települési forrásból biztosítottak.    


Egyre többen sportolnak Magyarországon

Kontrát Károly, a térség országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy Tihany a sportcsarnok megépültével szintet lépett, minőségibb szolgáltatásokat tud nyújtani a településen élőknek és az ide érkezőknek.

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár az avatón hangsúlyozta, a kormányzati döntéseknek köszönhetően 2010 óta stratégiai ágazattá vált a sport, és Magyarország egyre előrébb kerül az európai országok közt a népesség rendszeres sportolását mérő rangsorban. "Különösen látványos a javulás a fiatalok körében. "Ez a mindennapos testnevelés, valamint a sportolói példaképek, köztük az újból Bajnokok Ligája-győztes Győri Audi ETO KC sportolói vagy például Hosszú Katinka pozitív hatását is mutatja" - hangsúlyozta az államtitkár.

Hozzátette: a kormány célja az, hogy minden településen, minden iskolában tudjanak a fiatalok sportolni, mozgásgazdagon élni.    

Mi épül?TihanysportberuházásokMurainvest Kft.építőipari cégeksportcsarnok

Hírlevél

Hirdetés