2024.04.19, Péntek
Magyar beruházással és kivitelezéssel épült irodaház Kolozsváron
KÉSZ

Magyar beruházással és kivitelezéssel épült irodaház Kolozsváron

mti, magyarepitok.hu

2019.05.24. 13:36 - Hegedűs Gergely

A KÉSZ Csoport egyik legdinamikusabban fejlődő tagja egy kórházprojektet kezdett kivitelezni, ám a projekt elakadása után beruházóvá lépett elő.

Hirdetés

Kolozsváron átadták a KÉSZ Csoport által kivitelezett nyolcemeletes irodaházat. A Hexagon offices irodaházban összesen 21 600 négyzetméter hasznos felületen kínálnak irodahelyiségeket vállalatok számára. A korábbi hírek szerint az épület 1600 munkavállalónak ad majd helyt, ugyanakkor 52 szállodai apartman is lesz benne. A beruházás értéke meghaladja a 20 millió eurót.


Az eddigi legnagyobb külföldi beruházás

Az irodaközpont a Tordai út környékén a Bună Ziua-, Hajnal- és Európa lakónegyedek lakóinak is kikapcsolódási és szabadidős lehetőségeket biztosít.

Többek között nemzetközi konyhával rendelkező étteremmel, kávézóval, fitneszteremmel, bevásárlóközponttal és egy sky barral a kilencedik emeleten.

Az átadó ünnepségen Szalados László, a Kész Holding Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese elmondta, a kolozsvári irodaház a cég legnagyobb külföldi beruházása. Felidézte, az épületet eredetileg kórháznak tervezték, de a projekt pénzügyi okok miatt elakadt. A kórházprojekt kivitelezője a Kész Románia volt, a cég megvásárolta a félkész épületet, és irodaházzá alakította át.


Már akvaparkot is épített a KÉSZ Erdélyben

Albu István a Kész Románia igazgatója elmondta: a Kész csoport 2001 óta van jelen Romániában, ahol az építőipar jelentős szereplőjévé vált, tavalyi forgalma meghaladta a 36 millió eurót. A csoport egyik legdinamikusabb vállalataként a cég számos gyárcsarnokot, irodaépületet épített, és részese volt a nagyváradi Nimphaea akvapark és wellness központ építésének. Emellett a Kész Románia újítja fel a Kolozsvár főterén álló Szent Mihály plébániatemplomot is, amiről cikkel és videóval is beszámoltunk.

Az átadó ünnepségen Oláh Emese, Kolozsvár alpolgármestere úgy fogalmazott: a Kész csoport jókor volt jó helyen, mert Kolozsváron nagy az igény a korszerű irodahelyiségekre. Hozzátette: a város erejét az egyetemek padjairól kikerülő jól képzett munkaerő jelenti. Az Eurostat felmérését is idézte, mely szerint Kelet-Közép-Európa nagyvárosai közül Prága után Kolozsváron a legkönnyebb elhelyezkedni.

Mi épül?ErdélyKÉSZ CsoportKolozsváriroda

Hírlevél

Hirdetés