2024.03.29, Péntek
Magyarországot és Szerbiát összekötő kulturális központ jött létre
mti.hu

Magyarországot és Szerbiát összekötő kulturális központ jött létre

mti.hu, moranettv.hu, szegedma.hu

2019.07.09. 10:45 - Gyöngyösi Klaudia

A 400 főt befogadó létesítményben a színházi és táncelőadások mellett mintegy 70 programra számíthatnak az érdeklődők.

Hirdetés

Átadták az uniós támogatással épült Kolo Szerb Kulturális Központot Mórahalmon. A Kolo Szerb Kulturális Központ a magyar-szerb színes együttműködés címet viselő határmenti projekt keretében épült. A beruházás vezető partnere a Duna-Körös-Maros-Tisza Eurorégiós Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Közhasznú Kft., a mórahalmi székhelyű Egy-Másért Ifjúsági és Közösségfejlesztő Egyesület pedig projektpartnerként vett részt a pályázatban – derül ki a moranettv.hu cikkéből.

A mórahalmi Egy-Másért Ifjúsági és Közösségfejlesztő Egyesület által megvalósított beruházás alapkövét több mint egy éve, tavaly január 27-én Szent Száva napján tették le.

A központ 1000 négyzetméter alapterületű, 400 főt befogadó földszinti előadóteremmel rendelkezik. Emellett az emeleti kiállító-társalkodótér külön rendezvények, kis előadások, valamint képzőművészeti tárlatok megrendezésére biztosít helyszínt.

 

 

Rengeteg művészeti program várható a Kolóban

Seres István, a szerb kulturális központ művészeti intendánsa elmondta, a központ összművészeti kínálatot nyújt: lesz irodalom, tánc és színház is. Idén mintegy hetven programot terveznek megvalósítani a Kolóban - írta a szegedma.hu.

Az átadóünnepségen Nógrádi Zoltán polgármester jelképesen átnyújtotta a Balkán kulcsát Csedomir Janjicsnak, Nagybecskerek polgármesterének, hogy a következő évben a vajdasági város legyen az intézmény vendége.

 

Mi épül?építőipari cégekMórahalomkulturális központSzerbia

Hírlevél

Hirdetés