2024.03.19, Kedd
Megnyitotta kapuit a főváros új patinás szállodája
turizmus.hu

Megnyitotta kapuit a főváros új patinás szállodája

realista.hu

2019.07.18. 11:19 - Almási Krisztina

A luxushotel közel 180 szobával nyílt meg a nagyközönség számára, amelyben konferenciatermek, 24 órás fitneszstúdió és a Sky Bar is várja a látogatókat.

Hirdetés

Budapest egyik legnépszerűbb részén, a Király utca 16. szám alatt nyitotta meg kapuit a négycsillagos Barceló Budapest, amelyet a világ vezető szállodaláncai közé tartozó Barceló Group fog üzemeltetni - derül ki a realista.hu beszámolójából. A korábban számos egyéb funkciót is betöltő épületet mintegy két év alatt alakították át, a beruházás értéke megközelíti a 15 milliárd forintot.

A Barceló Budapestben összesen 179 szobát alakítottak ki, a kétágyas szobák mellett 5 darab egybenyitható lakosztállyal és magas színvonalú szolgáltatásokkal, egyebek mellett 80 fős konferenciateremmel és tárgyalótermekkel várják a vendégeket. Ugyancsak a látogatók rendelkezésére el a napi 24 órában nyitva tartó fitneszstúdió és a városra páratlan kilátást nyújtó Sky Bar is.

A 23 és 33 négyzetméter közötti szobák mindegyike kétágyas, egyharmadukhoz erkély is tartozik. A hotel konyhája változatos gasztronómiai kínálattal bír, az étterem reggel a szállóvendégeket, napközben pedig a betérni vágyókat is kiszolgálja.

 


Fontos szerepet kapott a fenntarthatóság

Az épület korábban bankszékházként, majd irodaházként működött, a hotellé alakítása 2017 áprilisában kezdődött meg. Ennek keretében a betonszerkezetig visszabontották, és új 7. és részleges 8. szintet, valamint egy új épületszárnyat építettek hozzá.

A fenntarthatóság jegyében az építmény homlokzatára extra vastagságú hőszigetelés került, a külső alumínium nyílászárók háromrétegű üvegezéssel készültek. A világításról LED fényforrások, a takarékos üzemeltetésről energiahatékony gépészeti berendezések gondoskodnak.

 

Az épületet korszerű hűtési-fűtési és automata tűzjelzőrendszer, valamint hatékony zaj- és rezgésvédelmi megoldások jellemzik. A projekt generálkivitelezője az Europroperty Zrt. volt, a beruházás teljes egészében a magyar befektetők tulajdonában álló Sunbelt Csoport saját forrásaiból, illetve kereskedelmi banki finanszírozás bevonásával valósult meg.

A Barceló Budapest a Sunbelt immár második sikeres szállodai projektje Budapest belvárosában. A VII. kerületi Asbóth utcában 2017 februárjában nyitott meg a szintén négycsillagos Exe Danube, amely a kezdetektől csaknem telt házzal működik.

Galéria

Mi épül?Budapestszállodaberuházásturizmus

Hírlevél

Hirdetés