2024.04.25, Csütörtök

Hirdetés

Új közlekedési folyósót létesít Szolnokon a Colas
illusztráció

Új közlekedési folyósót létesít Szolnokon a Colas

magyarepitok.hu

2019.07.04. 11:10 - Hegedűs Gergely

A Tallinn nevű városrész közvetlen kapcsolatot nyer a Besenyszögre vezető 3225-ös úttal.

Hirdetés

A TED-en megjelent a Szolnok Tallinn nevű városrészét fejlesztő közbeszerzés eredménye. A nettó 1,57 milliárd forintos beruházást a Colas Út Zrt. kivitelezi. A hirdetmény szerint a projekt célja a Mester út és környéke közlekedési hálózatának fejlesztése a munkaerő mobilitás érdekében.

A beruházásban többek közt egy új kétsávos út is létrejön, mintegy 1400 méter hosszúságban, a Dr. Sebestény út folytatásaként.

Az új városi gyűjtőút a régi úttal együtt a Zagyva-híd Tallinn felőli oldalát, valamint a 3225-ös, Besenyszögre vezető Mester utat köti majd össze.

Utóbbi útnak egyébként tavaly adta át egy 7,5 kilométeres megújított szakaszát Besenyszög térségében a Strabag Általános Építő Kft., a Strabag Építő Kft. és a Belfry Szolnoki Aszfalt Kft. konzorciuma.


Két új körforgalom és kerékpárút is kiépül

A mostani beruházásban a Sebestény út már meglévő szakasza is megújul a Zagyva-híd és a Városmajor út között. Ugyanakkor a Dr. Sebestény út-Városmajor út jelenleg négyágú kereszteződését körforgalmú csomóponttá építik át. Az új úttal együtt kerékpárút és gyalogos út is létesül.

Az új út Mester úti végcsomópontja háromágú körforgalmi csomópontként jön létre, mely távlatban négyágúvá fejleszthető.

Szolnokon több jelentős fejlesztés is zajlik, illetve van előkészítés alatt; legutóbb egy új Tisza-híd építéséről számoltunk be a város déli részén.

ÚtépítésSzolnokColasútfelújításBesenyszögStrabagBelfry Szolnoki Aszfalt Kft.

Hírlevél

Hirdetés