2024.04.19, Péntek
Itt tart Szombathely hat hektáros sportparkjának fejlesztése
Fotók: Dernovics Tamás / magyarepitok.hu

Itt tart Szombathely hat hektáros sportparkjának fejlesztése

magyarepitok.hu

2019.08.28. 08:58 - Gyöngyösi Klaudia

A projekt során helyi kivitelezők munkájában, Leier termékek használatával újulnak meg a sportpályák, zöldfelületek, játszóterek, valamint a patakpart is.

Hirdetés

Már felállították a Leier mászófalát a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében megújuló szombathelyi Sportligetben.  Ahogy azt már korábban megírtuk, teljesen megújul a város legnagyobb, 6 hektáros rekreációs övezete.

A kivitelezéssel megbízott Sportliget 2018 konzorcium a következő feladatokat végzi el:

  • teljeskörűen felújítják a park kilenc sportpályáját,
  • kialakítanak egy új, aszfaltozott görkorcsolyapályát,
  • létesítenek egy 9 street-workout elemből álló szabadtéri fitneszpályát,
  • 34 méter hosszú mászófalat húznak fel,
  • tovább bővítik a Kalandváros játszóteret,
  • új kiszolgálóegységeket építenek,
  • illetve az Arany-patak mentén egy futóút és egy új gyalogoshidat is létesítenek, utóbbi a Csónakázó-tó területére vezet majd át.

A közbeszerzési kiírás szerint a sportpályák említett felújítása során a meglévő, három darab kis méretű salakos labdarúgópályát kibővítik, valamint a középső pálya nyugati oldala egy lelátóval is gazdagodik. Emellett épül egy teljesen új salakos focipálya is. Ugyancsak megújítják a park teniszpályáit, a meglévő kosárlabdapálya helyére pedig új, korszerű, streetball játékra is alkalmas pályát építenek.

 

A képre kattintva galéria nyílik! (Fotók: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu)

 

A Leier kéregfalával felgyorsulhattak a munkálatok

A szakemberektől az a kérés érkezett a Leier felé, hogy a tervezett monolit mászófalat váltsák kéregfalra. A sürgető határidő miatt az áttervezés gyorsan végbement, majd augusztus 9-én kiszállították a falat és még aznap fel is állították. Tehát a szerkezet egy nap alatt jött létre.

 

Ennek a szerkezetnek hála több szempontból is kevesebb időráfordítást igényel a fal felállítása. A falakban már megvan a szükséges vasmennyiség és a zsaluzat is. Így a helyszínen csak ki kellett betonozni a két kéreg közötti fennmaradó részt felállítás után, zsaluzásra már nem volt szükség. Ha a szakemberek a monolitfalat választják, abban az esetben a vasat is a helyszínen kellett volna elhelyezni.

Végezetül a mászófal kapaszkodó elemeket ezekre a falakra fogják majd rögzíteni dübelek segítségével. Az U alakú fal hosszúsága 34 méter, amin 3,5 méter magasra mászhatnak majd a sportolni vágyók.

Ősz közepére a térkövezés is elkészül

A térkövezés a területen jelenleg is kivitelezés alatt áll. A májusban kezdődő munkálatok várhatóan szeptember–október környékén készülnek el. A Leier termékcsaládból a szakemberek többek között Forum, Taverna és Piazza térkövekkel dolgoznak.

Galéria

Mi épül?Leier Hungária Kft.Szombathelysportberuházásokközterek

Hírlevél

Hirdetés