2021.10.27, Szerda

Hirdetés

27 hektárnyi területen épül új ipari park Békéscsabán
Illusztráció / kakasbela.hu

27 hektárnyi területen épül új ipari park Békéscsabán

magyarepitok.hu

2019.08.06. 10:40 - Gyöngyösi Klaudia

Több mint 80 ezer négyzetméternyi új létesítmény épülhet a fennmaradó 16 hektárnyi területen.

Hirdetés

Befejeződtek a békéscsabai ipari park előkészítő munkálatai - derül ki a beruházó sajtóközleményéből. A NIPÜF Csoport kialakította a közúti összeköttetést és a szükséges közműcsatlakozásokat is. Ennek köszönhetően azonnali fejlesztésre alkalmassá vált a terület, amelynek több mint egyharmadát már korábban értékesítették.

A több mint 27 hektárnyi területet a NIPÜF 2018-ban vásárolta meg majd meg is kezdték az infrastruktúrafejlesztést. Mára az elektromos-, a földgáz-, valamint a víz- és szennyvízvezetékeket a telekhatárig megépítették, illetve a park északi részén elkészült a 47-es főútról közvetlenül leágazó magánút.

A fennmaradó 16 hektáron összesen több mint 80 ezer négyzetméternyi új létesítmény épülhet. Jelenleg mintegy 34 ezer négyzetméter ipari csarnok tervezése zajlik, ezekre várhatóan idén év végéig kibocsátják az építési engedélyt, így igény esetén egy új betelepülő vállalkozás számára azonnal megkezdhetők a kivitelezési munkák.

 

A feszített munka meghozta a gyümölcsét

„Megfeszített munkára volt szükség ahhoz, hogy a vállalt határidőre befejezzük a fejlesztéseket” – mondta Dr. Kiss László, a NIPÜF Zrt. vezérigazgatója.

„Az ipari park Békéscsaba kiváló közlekedési kapcsolatokkal bíró részén, a 2x2 sávossá bővülő M44-es autóúttól északra, annak közvetlen közelében terül el, ezért minden olyan vállalat számára tökéletes helyszín lehet, amely Délkelet-Magyarországról kívánja irányítani hazai vagy határokon átnyúló tevékenységét – fejtette ki a vezérigazgató.

„A békéscsabai ügylettel együtt a NIPÜF Csoport mostanáig 270 hektárnyi területet értékesített, emellett több mint 150 ezer négyzetméternyi ipari csarnokra kötött bérleti szerződést” – tette hozzá.

Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere szerint az ipari park jelentős potenciált hordoz nemcsak a város gazdaságának fejlesztése, de az egész térség munkaerőpiacának fellendítése tekintetében is.

Mi épül?ipari parképítőipari cégekBékéscsabaNIPÜF

Hírlevél

Hirdetés