2024.03.28, Csütörtök
Kelet-Magyarországon bővítette gyárát az egyik legjelentősebb hazai élelmiszeripari vállalat
A vállalat nyírlugosi üzeme

Kelet-Magyarországon bővítette gyárát az egyik legjelentősebb hazai élelmiszeripari vállalat

MTI

2019.08.02. 10:48 - Almási Krisztina

A fejlesztés során új üzemcsarnokkal és tárolóhelyiségekkel bővült a gyár, valamint technológiai fejlesztéseket is végrehajtottak.

Hirdetés

Átadták a zöldség- és gyümölcs feldolgozással, illetve azok gyorsfagyasztásával foglalkozó  Agrosprint Zrt. több mint 2,2 milliárd forint értékű új gyáregységét Nyírlugoson.

A családi tulajdonban lévő vállalkozás első gyárát, egy gyorsfagyasztó hűtőüzemet a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Karcagon építette fel, majd leányvállalatot alapított Romániában, 2008-ban pedig tulajdonosa lett a nyírlugosi fagyasztóüzemnek, ezzel bővítve feldolgozási és raktározási kapacitását.

A fagyasztógyár a mostani fejlesztésig 3800 tonnás gyártókapacitásra volt képes. A vállalat az új üzemcsarnokkal, a tárolóhelyiségek építésével és technológiai fejlesztésekkel a gyorsfagyasztott csemegekukorica-előállítás feldolgozási munkafázisát fejlesztette.

 

Fotó: MTI/Balázs Attila

Az átadóünnepségen Varga Mihály pénzügyminiszter a karcagi székhelyű vállalkozás eddig elért eredményeit méltatva elmondta, hogy az AgroSprint Zrt. történetével példát mutat, miként lehet egy kisvállalkozásból 35 országba exportáló vállalattá nőni.  

Az Európa legnagyobb gyorsfagyasztott csemegekukorica exportőrének és gyártójának számító AgroSprint Zrt. honlapja szerint a társaságnak Magyarországon tíz, Romániában pedig öt egysége működik.

Mi épül?Nyírlugosmezőgazdaságélelmiszeriparüzemfejlesztésüzemépítés

Hírlevél

Hirdetés