2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Nyíregyháza közelében létesült új lakatos üzemcsarnok
Gémtech Kft.

Nyíregyháza közelében létesült új lakatos üzemcsarnok

MTI

2019.08.06. 17:10 - Almási Krisztina

A beruházás lehetővé teszi a különféle gyártási tevékenységek fejlesztését.

Hirdetés

Több mint egymilliárd forintból fejlesztette gyártókapacitását az elsősorban acélszerkezetek gyártásával foglalkozó Gémtech Gépészeti Mérnöki Technológiai Tervező és Gyártó Kft. a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Napkoron.

A beruházás keretében egy új, könnyűszerkezetes lakatos üzemcsarnok épült meg, emellett két, többfunkciós esztergagépet, illetve egy 25 tonna teherbírású híddarut és egy 100 tonna teherbírású darupályáját vásároltak.

A Gémtech Kft. ezzel áramfejlesztő motorok, turbinák, valamint emelő- és anyagmozgató gépek, daruk és azok részegységeinek gyártására irányuló tevékenységét fejlesztette és új termelési kapacitást alakított ki.

A beruházás megvalósításához a cég mintegy 500 millió forintot a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) pályázatán nyert el vissza nem térítendő hazai és uniós támogatásként.


Folyamatos fejlődésen megy keresztül a tíz éves vállalat

A 2009-ben alakult, egyedi gépgyártással és forgácsolással, nagy méretű hídelemek, daruk, generátor és turbina alapkeretek, illetve acélszerkezetek gyártásával foglalkozó cég 2014-ben felépített egy 2000 négyzetméteres gyártócsarnokot 330 millió forintból a napkori gyártóegységben, majd a másik, Nyíregyházán lévő telephelyükön 2015-ben egy új termelésellenőrzési- és irányítási rendszert fejlesztettek ki csaknem 467 millió forintból.

A cég 2016-ban egy újabb, szintén kétezer négyzetméter alapterületű ipari gyártócsarnokot épített fel mintegy egymilliárd forintból, 500 millió forintos támogatással.

Mi épül?NapkorNyíregyházaüzemépítésüzemfejlesztésGINOP

Hírlevél

Hirdetés