2024.03.19, Kedd
Régi huszárlaktanyából nyert új épületet a fehérvári campus
Korábbi felvétel - szekesfehervar.hu

Régi huszárlaktanyából nyert új épületet a fehérvári campus

vorosmartyradio.hu, magyarepitok.hu

2019.08.15. 09:16 - Hegedűs Gergely

Az Épkar és a Laterex a korábban kihasználatlan téglaépületet anyagában és karakterében is megőrizte az eredeti állapotnak megfelelően.

Hirdetés

Célba ért a Budapesti Corvinus Egyetem székesfehérvári beruházása – adta hírül a Vörösmarty Rádió. Az intézmény Székesfehérvári Campusának bővítését tavaly februárban kezdte el a Laterex Építő Zrt. és az Épkar Zrt.

A másfél milliárd forintos beruházásban egy monarchia korabeli huszárlaktanya teljes felújításával kapott új épületet az egyetem. Az újonnan megszületett B épületetben többek közt saját könyvtárt nyert az intézmény. Az építményt szeptembertől már használhatják a diákok, a hallgatók mellett a kutatókat is segíti. „Van benne labor, stúdió, ami a tudományos munkákhoz ad megfelelő teret” – idézte a rádió honlapja Horváth Béla igazgatót. „Régi igényre is született megoldás az intézményben.”

A munkák során a közel kétezer négyzetméteres téglaépületet anyagában és karakterében az eredeti állapotnak megfelelően őrizték meg. Sőt, az építése óta megsemmisült oromzatait is helyreállították. Átalakításra került ugyanakkor a lépcsőház, az épületet liftekkel szerelték fel, a főbejárat pedig a délkeleti helyett az északnyugati szárnyba helyezték.

Mi épül?Épkar Zrt.Székesfehérvároktatási beruházásCorvinus Egyetem

Hírlevél

Hirdetés