2024.04.19, Péntek
Automatizált gázgyárat épített Gyöngyöshalászon a Market
Fotók: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Automatizált gázgyárat épített Gyöngyöshalászon a Market

magyarepitok.hu

2019.09.26. 10:56 - Hegedűs Gergely

Az új üzemben mélyhűtött cseppfolyós nitrogént, oxigént és argont állítanak elő.

Hirdetés

Megnyitotta gyöngyöshalászi gyárát az ipari és orvosi gázok gyártására szakosodott SIAD csoport. A Market Építő Zrt. által kivitelezett, 12 milliárd forintos beruházásban egy teljesen automatizált üzem jött létre.

Az olasz cégnek ezzel a második üzeme épült fel hazánkban, és a gyöngyöshalászi egységével Magyarországon is elkezdte az alapanyaggyártást. Az üzemben mélyhűtött cseppfolyós nitrogént, oxigént és argont állítanak elő.

A vállalat első magyarországi gyára 1994-ben nyílt meg Miskolcon, ahol ipari és egészségügyi gázos palackok töltését végző üzem jött létre.


Nem keletkezik károsanyag és hulladék

Az átadón Roberto Sestini, a világszerte 14 országban jelen lévő SIAD cégcsoport tulajdonosa kiemelte,

az új bázis csúcstechnológiájának és teljes automatizáltságának köszönhetően munkaerőigényük alacsony.

Hozzátette, a teljes egészében önerőből finanszírozott beruházást a Miskolcon húsz éve működő gyáruk fejlődése alapozta meg. Emellett az Apollo gumiabroncs-gyár beszállítójává akartak válni, ezért választották második gyáruk helyszínéül Gyöngyöshalászt.

Pajtók Gábor megyei kormánymegbízott arról beszélt, hogy Gyöngyöshalászon a világ egyik legkorszerűbb technológiáját alkalmazzák, amelynek köszönhetően az itteni gyár károsanyag- és hulladékkibocsátás nélkül működik. Elmondása szerint számos ipari területen szükség van a SIAD termékeire, ezeket eddig zömmel importból kellett beszerezni. A kabinet ezt mérlegelve emelte korábban a nemzetgazdaságilag kiemelt beruházások sorába az új gyártóbázis felépítését.

Galéria

Mi épül?GyöngyöshalászcsarnoképítésüzemépítésMarket Építő Zrt.

Hírlevél

Hirdetés