2024.03.28, Csütörtök
Jelentős előrelépés Békéscsaba új vásárcsarnoka a város életében
Fotók: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Jelentős előrelépés Békéscsaba új vásárcsarnoka a város életében

magyarepitok.hu, kozbeszerzes.hu

2019.09.10. 11:22 - Szabó Ákos

A megyeszékhely lakóinak életében hangsúlyos szerepet játszó épületet a Swietelsky Magyarország kivitelezésében építették át és energetikai fejlesztést is kapott.

Hirdetés

Jelentős fejlesztéssel gazdagodott Békéscsaba: elkészült a város megújult fedett piacával a Swietelsky Magyarország Kft. Az uniós Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) támogatásával 740 millió forint kerettel megvalósult fejlesztésben

  • energetikai és környezetvédelmi modernizációt végeztek
  • és az eddig használt pavilonsort is átépítették és lefedték.

 

A képre kattintva galéria nyílik.

 

Nyáron hűsebb, télen pedig melegebb lesz a csarnok

A 2565 négyzetméteres vásárcsarnok mosdóblokkját felújították, hőszigetelést kapott a homlokzat, illetve a homlokzati nyílászárókat is hőszigetelt üvegezésűre cserélték.

A munkálatok befejeztével pavilonok összesen 3481 négyzetméternyi fedett térben helyezkednek el. A vásárlók nyáron legfeljebb 25, télen pedig legalább 10 fokos hőmérsékletben látogathatják majd az árusokat.

 

 

Az átadón Herczeg Tamás országgyűlési képviselő elismerően nyilatkozott a kivitelezésről, majd hozzátette: 2021-től várhatóan további hasonló fejlesztésre is lesz lehetőség a városban. Elmondta még, hogy a fejlesztés gazdaságfejlesztő hatása is jelentős. Szarvas Péter polgármester felszólalásában arról beszélt, hogy a békéscsabaiak számára egy jelentős közösségi tér a piac, és ezt a szerepét a fejlesztéseknek köszönhetően várhatóan továbbra is ellátja majd.

Galéria

Mi épül?Swietelsky Magyarország Kft.BékéscsabavásárcsarnokcsarnoképítésenergetikaTerület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP)

Hírlevél

Hirdetés