2024.06.22, Szombat
Elrajtolt az építkezés egy agglomerációs város 16 tantermes iskoláján
Fotók: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Elrajtolt az építkezés egy agglomerációs város 16 tantermes iskoláján

magyarepitok.hu

2019.09.27. 11:55 - Szabó Ákos

A Swietelsky Építő Kft. 3,5 milliárd forintos projektben dolgozik Budapest közvetlen környékén.

Hirdetés

Alapkőletételi ünnepséggel indították el hivatalosan a Patakpart Általános Iskola projektjét Budakalászon. A bruttó 3,5 milliárd forintos fejlesztés a város eddigi legnagyobb beruházása, a Budapest északi határán fekvő település új, 16 tantermes intézményt kap. A munkálatokat a Swietelsky-csoport cége, a Swietelsky Építő Kft. végzi el.

 

Az alapkő fedelét a Swietelsky Magyarország ügyvezetője, Bognár Árpád és a tervező Turi Attila helyezte el. (A képre kattintva galéria nyílik!)

 

Zöld környezetben, Ybl-díjas építész tervei alapján

Az Ybl-díjas Turi Attila építész tervei alapján épülő beruházás során Budakalász központjában egyszerre könnyen elérhető és zöld környezetben épül az intézmény. A Klisovác utcában természetközeli környezetben a Majdán-patak partján, Kevélyre néző kilátással készül majd el az iskola.

 

Látványterv (budakalasz.hu)

A 16 tanterem mellett 3 előadóterem, egy 1000 négyzetméteres tornatermet, olvasótermet, konyhát, aulát és étkezőt is átadnak.

A projektben emellett többek közt:

  • egy kosárlabdapályával ellátott sportudvar,
  • egy játszó-pihenő udvar,
  • egy gazdasági udvar,
  • és egy külső parkoló is épül.

 

A Pilis lábánál, patak ölelésében alakítják ki az intézményt

Az eseményen felszólalt dr. Kásler Miklós emberi erőforrásügyi miniszter, aki kifejtette: az iskola a köznevelési fejlesztéssorozat gyöngyszeme lesz. Az új intézmény méltó környezetben épül fel – tette hozzá.

Rogán László polgármester örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy Budakalászon nem csak sok gyermek születik, hanem a városba sok fiatal, kisgyermekes család is költözik.

 

Rogán László polgármester

"Szeretnénk egy 21. századi intézményt létrehozni a Pilis lábainál, a patak ölelésében, ami a későbbiekben a gyermekek fejlődését nagyban meg tudja határozni”

- hangsúlyozta.

Az esemény végén az alapkövet a polgármester, a miniszter, Hadházy Sándor képviselő és Verebélyi Ákos tankerületi igazgató helyezte el, a fedelét pedig a Swietelsky Magyarország ügyvezetője, Bognár Árpád és a tervező Turi Attila helyezte el.

 

 

Galéria

Mi épül?Swietelsky Magyarország Kft.Budakalászúj iskolaépületiskolaépítésáltalános iskola

Hírlevél

Hirdetés