2024.03.28, Csütörtök
Már keresik az új balatoni luxusszálloda kivitelezőjét
Fotó: Illusztráció / szallas.hu

Már keresik az új balatoni luxusszálloda kivitelezőjét

ted.europa.eu

2019.11.04. 17:02 - Gyöngyösi Klaudia

A szálloda egyebek mellett 80 erkélyes szobával, valamint kül- és beltéri wellness részleggel épül meg.

Hirdetés

Egyedi adottságú, vízparti, 4 csillag superior besorolású szállodát építenek Balatonfüreden, az újonnan létesülő kikötőépület közvetlen szomszédságában. A területen található meglévő épületeket és közműveket a kivitelezést megelőzően elbontják, valamint elvégzik a szükséges környezetrendezést is.

A tervezett hat szintes épületben:

  • 80 darab erkélyes szobát,
  • ezek mellett lakosztályokat,
  • gyereksarokkal kiegészített recepciót,
  • továbbá egy akadálymentes szobát is kialakítanak.

Építenek mindezek mellett a szállóvendégeket kiszolgáló 320 négyzetméteres éttermet kültéri terasszal. A vendéglő, fogyasztóteréből mobilfallal leválasztható különteremmel rendelkezik majd. Az éttermet egy 200 adagos konyha fogja kiszolgálni, mely üzemi összeköttetésben lesz az éttermi fogyasztótérben elhelyezett látványkonyhával és az előcsarnokból nyíló bárral is.

 

Lebegő kabint is kialakítanak a pinceszinten

A wellness részleg kültéri és beltéri medencéket és egy jakuzzit is magába foglal. Mindezek mellett a pihenő részlegek: szauna, masszázs szoba és a float spa (lebegő kabin) a pinceszinten kapnak helyet.

A konditermet egy külön épületben helyezik el a wellness részlegtől függetlenül. Ennek az épület az alapterülete 5500, a kültéri része pedig 1400 négyzetméter lesz. Kiépítenek itt továbbá egy élménymedencét és egy jakuzzit is.

A földszintes épületrészek laposteteje zöldtetős kialakítású lesz, illetve a kavicsterhelésű lapostetőn kapnak helyet az épület energiaellátását részben kiszolgáló napelemek is.

Mi épül?szállodaberuházáshotelBalatonfüred

Hírlevél

Hirdetés