2024.04.19, Péntek
Elkezdődhet a Podmaniczky-kastély rekonstrukciója

Elkezdődhet a Podmaniczky-kastély rekonstrukciója

magyarepitok.hu

2019.12.16. 13:37 - Almási Krisztina

A Pest megyei Aszódon lévő műemlék helyreállítása során többek közt felújítják a teljes tetőszerkezetet, valamint restaurálják a Sándor-szárny freskóját.

Hirdetés

Az EB HUNGARY INVEST Kft. munkájával megkezdődhet az aszódi Podmaniczky-kastély részleges felújítása közel 290 millió forintból, a fejlesztés elsősorban az épület állagmegóvását szolgálja - derül ki a közbeszerzési adatokból. A beruházás fő eleme a tetőszerkezet felújítása, valamint a Sándor-szárny freskójának restaurálása, a projekt befejezése 2020 szeptemberében várható.

A kastély János-szárny, Sándor-szárny és Középső-szárny részén teljesen átvizsgálják a nyeregtetős épületszárny fedését, és elvégzik a sérült felületek foltszerű javítását.

Az épületegyüttes egészére új villámvédelmi tervet készítenek, az új villámvédelmet pedig a Sándor-szárny sarokpavilonjánál fogják kiépíteni.

A kastély az 1720-as években épült, korábbi, középső, földszintes része barokk, míg a később épült oldalszárnyak késő barokk és copf stílust tükröznek. A mára műemlékké vált épület és környéke egykor a podmanini és aszódi báró Podmaniczky család egyik legfontosabb birtoka volt. A kastélyon legutóbb az 1950-es, 60-as években végeztek felújítást, amely során a beszakadt díszterem mennyezetét állították helyre, és az épület ekkor kapott palatetőt.

Mi épül?EBH INVESTAszódműemlékfelújításkastélyfelújítás

Hírlevél

Hirdetés