2023.02.08, Szerda

Hirdetés

Új városközpontot hoznak létre Zalakaroson
A fejlesztés látványterve (zalamedia.hu)

Új városközpontot hoznak létre Zalakaroson

MTI, kanizsatv.hu

2019.12.05. 11:34 - Almási Krisztina

A fejlesztés keretében gyógy- és egészségparkot is kialakítanak különböző sétányokkal és futópályával.

Hirdetés

Új városközpont kialakítása kezdődött meg Zalakaroson mintegy 1,7 milliárd forintból, erősítve a gyógyhelyi karaktert. A Szabadics Zrt. kivitelezésében megvalósuló fejlesztés három fő elemből áll: a gyógy- és egészségparkból, a multifunkcionális rendezvénytérből és a Zalacarte központból, ami egy fedett információs tér lesz.  

A beruházás Zalakaros központját határozza majd meg évekre, évtizedekre, hiszen a következő fejlesztések is ehhez kapcsolódva történnek majd. A látogatóközpontot konferencia- és színházteremmel, egy 200 fős fedett rendezvénytérrel és színpaddal alakítják ki,  továbbá egy szabadtéri, 3000 férőhelyes rendezvényteret, zöldfelületet és szökőkutat is kialakítanak hozzá.


Felnőtt játszóteret is kap a tér

A téren borházakat is építenek, délkeleti oldalán parkolót hoznak létre, a megközelítést új gyalogátkelő és a szomszédos arborétumon átvezető, bővülő sétautak biztosítják majd. A beruházás keretében bővítik a parkban lévő játszóteret, a focipálya helyén fitneszparkot és 400 méteres futópályát alakítanak ki, továbbá felújítják a kertmozi világítástechnikáját.

A fürdő fejlesztései mellett ez az – egyebek mellett – napozóparkkal, kültéri felnőtt- és gyermekjátszótérrel, ivókúttal és futópályával kiegészített létesítményegyüttes tovább növelheti a dél-zalai fürdőváros vonzerejét. A Zalakaroson kialakítandó új városközpont nemcsak a turistákat, hanem az ott élőket is szolgálja azáltal, hogy új kulturális és sportlehetőségeket biztosít.

A tervek szerint jövő év végére elkészül Zalakaros új városközpontja.

Mi épül?Szabadics Zrt.Zalakaroslátogatóközpontturizmus

Hírlevél