2024.04.29, Hétfő

Hirdetés

Jelentős üzemfejlesztéssel gazdagodik az ország délkeleti csücske
Illusztráció (crown.co.za)

Jelentős üzemfejlesztéssel gazdagodik az ország délkeleti csücske

MTI

2020.01.12. 07:49 - Almási Krisztina

A mezőberényi vállalat új üzemcsarnokában egy új festőtechnológiát fognak alkalmazni.

Hirdetés

Közel 300 millió forintos fejlesztésbe kezdett a gépalkatrészek és acélszerkezetek gyártásával foglalkozó Csaba-Berényi Gépgyártó Kft. Mezőberényben. A beruházási összeg felét az uniós Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív programban (Ginop) nyerték el, másik felét önerőként biztosítják.

A beruházás során egy új, 1346 négyzetméteres felületkezelő- és festő-üzemcsarnok épül, amelybe új festőtechnológiát vásárolnak, ez viszi el a beruházási összeg körülbelül 60 százalékát.

A maradék támogatásból egyéb új berendezéseket, anyagmozgató- és gyártóeszközöket, valamint a 3D-s tervezést segítő gépeket vásárolnak.

A cég eddig is csaknem 13 ezer négyzetméteres gyártócsarnokkal, négyezer négyzetméter raktárfelülettel rendelkezett. Koloh Zsolt, a vállalat ügyvezető igazgatója a beruházástól 2-3 százalékos árbevétel növekedést remél. A fejlesztés tavaly októberben kezdődött és a tervek szerint idén év végén ér véget.


Elsősorban külföldre értékesít a vállalat

A Csaba-Berényi Gépgyártó Kft. 1995-ben kezdte működését, jelenleg 210 dolgozót alkalmaz, Mezőberény egyik jelentős foglalkoztatója. A cég árbevételének mintegy 95 %-a külpiaci értékesítésből származik – Németországba, Ausztriába, Olaszországba és Hollandiába exportálnak. A fejlesztés hatására nem elsődleges cél új piacok keresése, inkább a jelenlegiekre szeretnének minél magasabb megmunkáltsági szintű termékeket szállítani.

Mi épül?Mezőberényüzemépítésüzemfejlesztéscsarnoképítés

Hírlevél

Hirdetés