2024.05.09, Csütörtök

Hirdetés

Már keresik a tervezőt Zalaegerszeg új sportcsarnokához

Már keresik a tervezőt Zalaegerszeg új sportcsarnokához

magyarepitok.hu, mti

2020.01.02. 08:43 - Hegedűs Gergely

Az építkezés a tervek szerint 2022-ben kezdődik el, a rendezvények esetében 4000 nézőt befogadó új csarnok 2024-re készül el.

Hirdetés

Zalaegerszeg önkormányzata közzétette a város rendezvény- és sportcsarnokára kiírt tervezői közbeszerzést. A kiírás szerint az alacsony energiafelhasználású, multifunkcionális csarnok a meglévő sportcsarnok területén jön létre. A beruházás a parkoló kialakítását, közlekedési csomópontok átépítését, kapcsolódó közműépítéseket is tartalmazza.


Mobil lelátókat alkalmaznak

Az MTI korábbi híre szerint a Modern Városok Program keretében épülő új komplexum a sportágak közül a kosárlabdának ad majd otthont. Az építkezés a tervek szerint 2022-ben kezdődik el, és 2024-re elkészül teljeskörűen az új csarnok.

Az épület befogadóképessége kulturális rendezvények esetében maximum 4000 fő, kosárlabda és röplabda sport rendezvények esetében 3000 fő lesz. 

Ez a befogadóképesség fix lelátó és mobil lelátók alkalmazásával jön létre; a megadott számtól az ülőhelyek számában +10, ill. -2 százalék eltérés megengedett - derül ki a közbeszerzési adatokból.


Középpontban az építészet és az energiahatékonyság

A hirdetmény szövege az épülettel kapcsolatos esztétikai elvárásokra is kitér, eszerint a városképet meghatározó ikonikus épület jön létre. További konkrét elvárás, hogy "a Zalaegerszeg egyik forgalmas pontján megjelenő épület a város kapujaként megyeszékhelyhez méltóan kifejezze a város dinamikus fejlődését, tükrözze a kor építészetét, és építészeti elemei utaljanak funkciójára."

A tervezésnél elsődleges szempont a hosszú távon is fenntartható, időszakosan alacsony üzemeltetési költségű, épület létesítése. További elsődleges szempont a funkcionalitás és az energiahatékonyság. "A tervezés során az üzemeltetési költségeket csökkentő megoldások minél szélesebb körű alkalmazását szem előtt kell tartani" - áll a hirdetményben.

Mi épül?Zalaegerszegtervezéssportcsarnoksportberuházások

Hírlevél

Hirdetés