2024.04.20, Szombat
Bővítette kapacitását a szolnoki mezőgazdasági gépgyártó
agraragazat.hu

Bővítette kapacitását a szolnoki mezőgazdasági gépgyártó

mti

2020.02.11. 08:15 - Hegedűs Gergely

Az uniós támogatással megvalósult projektben a gyártócsarnok bővítése mellett megépült egy porfestő üzem is.

Hirdetés

Csaknem egymilliárd forintból fejlesztette a mezőgazdasági gépgyártást a szolnoki székhelyű McHale Hungária Kft. által vezetett konzorcium. A részletekről a konzorciumvezető tájékoztatta az MTI-t.

A beruházás 50 százalékos európai uniós támogatással valósult meg. A Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) keretében a projekt két éve kezdődött és tavaly év végén fejeződött be.

A McHale Hungária Kft. Szolnokon gyártja a bálázó gépeit. A termelés fejlesztése céljából 665 négyzetméterrel bővítette saját gyártócsarnokát és korszerű gyártógépeket vásárolt.


A beszállítók is tudtak bővíteni a forrásból

A konzorciumban a McHale Hungária beszállító partnerei is részt vettek: a szolnoki Cabinworld-Stahl Kft., illetve a Lég-Tech-Szer Bt., valamint a derecskei székhelyű Optimit Hungária Kft. Ezek a vállalatok több gép és eszköz beszerzésére nyertek támogatást.

Többek között egy modern porfestő üzemet létesített Szolnokon a Lég-Tech-Szer Bt., illetve fejlesztette a hidraulika tömlők gyártásához szükséges gépparkját a derecskei cég.

A nyilvános cégadatok szerint a szolnoki McHale Hungária Kft. értékesítésének nettó árbevétele tavaly meghaladta a 18 milliárd forintot, 2018-ban csaknem 16,6 milliárd forint volt. A cég adózott eredménye 2018-ban mintegy 1,15 milliárd forint volt.

Mi épül?SzolnokmezőgazdaságDerecskemezőgazdasági gépgyártás

Hírlevél

Hirdetés