2024.03.19, Kedd
Budapest egyik fontos gimnáziuma születik újjá a kollégiummal együtt
lonyairefi.hu

Budapest egyik fontos gimnáziuma születik újjá a kollégiummal együtt

lonyairefi.hu

2020.02.23. 07:17 - Almási Krisztina

A fejlesztés keretében teljes körű felújítást végeznek az épületen, megvalósul a homlokzat hőszigetelése, a tetőszerkezet cseréje és napelemekkel is gazdagodik.

Hirdetés

Kívül-belül megújul a főváros IX. kerületében található Lónyay Utcai Református Gimnázium és Kollégium épülete, az átfogó felújítást több ütemben végzik el közel 1,2 milliárd forintból – derül ki az intézmény honlapjáról. Az oktatás az épület felújítása közben sem fog szünetelni.

A fejlesztés során fontos szempont, hogy az épület üzemeltetése fenntartható és környezettudatos legyen, általános komfortfokozata pedig növekedjen.

A tartószerkezeten kívül – amely kifogástalan állapotban van – az intézmény minden része megújul.

A beruházás első ütemében elvégzik a homlokzati nyílászárók cseréjét és a homlokzatok hőszigetelését, melyek új vakolattal és új mészkő burkolatokkal újulnak meg. Ezzel a lépéssel jelentősen csökkenthető az épület fűtési költsége, növekszik az épületet használók hőkomfortja, és megújul az épület külső-belső megjelenése.

 

A megújult intézmény látványterve (Forrás: lonyayrefi.hu)


A teljes tetőszerkezet is megújul

A tetőre napelemes rendszert telepítenek, csökkentve ezzel az épület fenntartási költségeit, ezen kívül pedig megerősítik a villámvédelmet, és teljes körűen felújítják a tetőszerkezetet.

A beruházás tervezése a „kívülről-befelé, felülről-lefelé” szabályt követi, így a következő ütemekben többek között a vizes blokkok felújítása, a tűzjelző rendszer kiépítése és a teljes fűtési rendszer cseréje következik, tovább javítva az épületet esztétikai mutatóit és a használók komfortérzetét.

 

 

Mi épül?Budapestiskolafelújításoktatási beruházás

Hírlevél

Hirdetés