2024.03.19, Kedd
Kiderült, kik építik Zalaegerszeg új piacát
Látványtervek: zalamedia.hu

Kiderült, kik építik Zalaegerszeg új piacát

magyarepitok.hu, zalamedia.hu

2020.02.19. 11:21 - Szabó Ákos

A mintegy 600 millió forintos beruházásban a Nívódóm Kft. és a Szabadics Zrt. alakítják ki a gótikus ívekkel felépülő új helyi termelői és kézművespiacot.

Hirdetés

Nemrég beszámoltunk arról, hogy kiemelt beruházásnak minősül Zalaegerszegen a város rekordköltségvetésében a kézműves- és helyi termékek 600 millió forintból megépülő új piaca. Nemrég a közbeszerzési adatokból kiderült: a beruházást két Zala megyei központú cég, a Nívódóm Kft. és a nemrég 30 éves, folyamatosan növekvő Szabadics Zrt. konzorciuma kivitelezi.

A Zala Art tervei alapján elkészülő gótikus ívekkel kialakított új kétszintes épület átjárható lesz majd: a piacteret és a Munkácsy utcát fogja összekötni. Az épület mintegy 650 négyzetméteres lesz, egy 50 négyzetméteres kapubejáróval, továbbá egy mintegy 230 négyzetméteres fedett árusítóteret is átadnak majd. A beruházás része lesz még többek között 1000 négyzetméternyi burkolt térfelület kialakítása és a közúti kapcsolat kiépítése is.

 

Népművészeti tudásközpont is várja majd az érdeklődőket

A központ korábbi információk szerint 50 helyi termelőt fogad majd be, illetve egyben látogatóközpont is lesz, ahol a göcseji tájegységet mutatják be, ezen felül pedig rendezvényközpontként is kiszolgálja majd Zalaegerszeget.

A földszintre boltokat terveztek, az emeleten pedig kialakítanak egy tudásközpontot is. Itt olyan hagyományos népművészeti értékekkel lehet majd részletesen megismerkedni, mint a csipkeverés, fazekasság, fafaragás és a bőrdíszművesség.

Mi épül?Szabadics Zrt.Nívódóm Kft.építőipari cégekZalaegerszegpiacok

Hírlevél

Hirdetés