2024.03.19, Kedd
Piacképes tudást kínáló képzésközpont épül Békéscsabán
Illusztráció (ilvisual.com)

Piacképes tudást kínáló képzésközpont épül Békéscsabán

MTI

2020.02.19. 11:44 - Almási Krisztina

A fejlesztés részeként a térségben egyedülálló felületkezelő műhelyet is kialakítanak.

Hirdetés

Fémipari képzőközpont alapkövét tették le Békéscsabán csaknem 2,2 milliárd forintos beruházással.  A képzőközpontban a térség legmodernebb méréstechnikai és anyagvizsgáló laboratóriuma, automatizációs és szimulációs kabinet várja majd a diákokat. A tanulók elsajátíthatják az épületgépészethez, a gyártásautomatizáláshoz és a CNC-programozáshoz szükséges ismereteket. Klasszikus géppark teszi lehetővé a lemezmegmunkálás elemeinek begyakorlását, emellett a térségben egyedülálló felületkezelő műhelyt is kialakítanak.

A központban gépi és CNC-forgácsoló, gépésztechnikus, gépgyártás-technológiai technikus, CNC-programozó, CADCAM-informatikus, ipari informatikai technikus, automatizálási technikus, galvanizáló és felületkezelési szakmák és a hozzájuk kapcsolódó képzések oktatása folyik majd.

A békéscsabai tanműhelyfejlesztés a képzési kínálat bővítését eredményezi, ezzel vonzóbbá válik a fiatalok számára, ugyanakkor biztosítja a helyi vállalkozások számára a minőségi munkaerő-utánpótlást. 

Az új tanműhelybe kerülő korszerű berendezések lehetőséget biztosítanak a technikusi képzés és a felsőoktatás közelítésére. Az új szabályozás alapján az itt teljesített képzések akár az egyetemi kreditpontokba is beszámíthatók.

Tavaly szintén 2 milliárd forintos beruházással nyomdaipari képzési központ kialakítása indult el a városban, hamarosan pedig a felsőoktatásban is jelentős fejlesztés kezdődik.

Mi épül?Békéscsabaoktatási beruházás

Hírlevél

Hirdetés