2024.04.19, Péntek
Ez a két cég folytatja a fővárosi gázhálózat rekonstrukcióját
illusztráció

Ez a két cég folytatja a fővárosi gázhálózat rekonstrukcióját

mti

2020.03.04. 14:49 - Hegedűs Gergely

A teljes beruházásban három év alatt többek közt 115 kilométernyi gázelosztó gerinc vezeték építését végzik el.

Hirdetés

Folytatódik a gázhálózat rekonstrukciója a fővárosban. Az Opus Global Nyrt. tájékoztatása szerint a társaság ipari divíziójába tartozó Mészáros és Mészáros Kft., valamint a Vabeko Kft. 70-30 százalékban megosztott közös konzorciuma végzi el a munkákat. 

A rekonstrukciós és gázhálózat-optimalizációs munkákat Budapesten az NKM Földgázhálózati Kft. szolgáltatási területén található gázhálózaton kivitelezik.


Közel húszéves múltra tekint vissza a kivitelező

A nyílt közbeszerzés ajánlatkérője az NKM Földgázhálózati Kft. A tenderen egy korábbi, 17,5 milliárd forint összértékű keretmegállapodás nyertesei pályázhattak a részmunkákért. A most kihirdetett három részmunka összértéke meghaladja a 760 millió forintot.   

Az NKM Földgázhálózati Kft. a keretmegállapodás 36 hónapos időtartama alatt 115 kilométernyi gázelosztó gerinc vezeték építését kívánja elvégeztetni, továbbá rekonstrukciós és gázhálózat-optimalizációs munkák elvégzését és tervezését. Emellett 25 darab kiemelt gázvezeték építéséhez, vagy rekonstrukciójához készíttet a megrendelő engedélyezési és kiviteli tervet.

Az Opus Global Nyrt. 2018-ban apportálta építőipari portfóliójába a Mészáros és Mészáros Kft.-t. Utóbbi cég a mélyépítés, tervezés, kivitelezés, komplex megoldások területén meghatározó szakembergárdával és eszközökkel rendelkezik, és 18 éves szakmai múltra támaszkodhat. Fő tevékenysége a közműépítés, közműhálózatok tervezése, kialakítása - ezeken a területeken jelentős referenciákkal rendelkezik.

Mi épül?Mészáros és Mészáros Kft.Vabeko Kft.mélyépítésgázvezeték

Hírlevél

Hirdetés