2024.03.28, Csütörtök
Kovács Katalin nevével fémjelzett sportakadémia épül Budapesten
Illusztráció (proviz.info)

Kovács Katalin nevével fémjelzett sportakadémia épül Budapesten

magyarepitok.hu

2020.03.05. 10:37 - Almási Krisztina

Az intézményhez 33 ezer négyzetméternyi kültéri sportterület fog tartozni.

Hirdetés

Elkezdődhetnek a Kovács Katalin Nemzeti Kajak-Kenu Sportakadémia megvalósításának munkálatai a tervező megtalálása után – derül ki az uniós közbeszerzési adatokból. A projekt a Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. (BMSK) beruházásában valósul meg.

A létesítménynek szánt telken jelenleg több, használaton kívül lévő, földszintes épület áll, többségük kis léptékű, melyek elbonthatóak, illetve egy nagyméretű, négyszintes épület is található a területen. Ez a közel 3000 négyzetméteres épület műemlékileg védett, ezért nem bontható el.

A tervezési feladat egy kajak-kenu sportelméleti és gyakorlati képzést biztosító intézmény kialakítását foglalja magába.

A mintegy 6500 négyzetméteres akadémiát 80-120 fő befogadására is alkalmas előadóval, valamint 33 ezer négyzetméternyi kültéri sportterületekkel hozzák létre.

A tervezői feladat része a sporttechnológia, belsőépítészet, akadálymentesítés, oktatástechnológia, valamint az egyes használati módok megtervezése is.

Mi épül?Budapestsportberuházásokoktatási beruházásBeruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. (BMSK)

Hírlevél

Hirdetés