2024.04.28, Vasárnap

Hirdetés

Svájci beruházásban gazdagodik Kecskemét napelemgyárrral
Illusztráció (Envato)

Svájci beruházásban gazdagodik Kecskemét napelemgyárrral

magyarepitok.hu

2020.04.30. 07:27 - Szabó Ákos

A 12,5 milliárd forintos fejlesztés elkészültével 140 új munkahelyet teremt, majd három év alatt további 280-at.

Hirdetés

A svájci székhelyű Flisom Kecskemétet választotta első magyarországi beruházása helyszíneként, az alföldi városban 12,5 milliárd forint értékű beruházás keretében napelem-paneleket előállító gyárat létesít – derült ki nemrég a fejlesztést bejelentő sajtótájékoztatón. A fejlesztést az állam 3,5 milliárd forinttal támogatta.

A beruházás csúcstechnológiát képvisel, a gyár elkészültével a hagyományos napelem-panelek súlyához képest 98 százalékkal könnyebb paneleket állítanak majd elő.

Ezeket a rugalmas paneleket tetszőleges méretre lehet majd vágni, minimális súlyuknak köszönhetően pedig közlekedési eszközök, illetve könnyű szerkezetes épületek tetejére is felhelyezhetők lesznek.

Rahul Budhwar, a svájci székhelyű Flisom vezérigazgatója videoüzenetében elmondta, a vállalat Svájcban a napenergia előállítására alkalmas műanyag filmet gyárt, amelyet például teherjárművekre, buszokra, fogyasztói elektronikai termékekre is telepíteni lehet. A technológiai fejlesztést Svájcban végzik, ott egy kisebb gyártóüzemmel rendelkeznek.

Mi épül?Kecskemétüzemépítésüzemfejlesztésnapelem

Hírlevél

Hirdetés