2024.03.19, Kedd
Kiderült, ki építi fel Makó új iskolaépületét
Az iskola látványterve (kk.gov.hu)

Kiderült, ki építi fel Makó új iskolaépületét

magyarepitok.hu

2020.05.13. 07:29 - Almási Krisztina

A beruházás részeként csaknem 2000 négyzetméternyi épület bontására is sor kerül, ezen kívül az étkező bejárata, a tornaterem homlokzata és az öltözők is megújulnak.

Hirdetés

Makón elkezdődhetnek az Almási Iskola építési munkálatai a Dél-Konstrukt Zrt. kivitelezésében közel 1,7 milliárd forintból – derül ki az uniós közbeszerzési tájékoztatóból. Az érintett ingatlanon jelenleg is általános iskola áll, mely a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ kezelésében van, de az ingatlan tulajdonosa Makó város. Az iskola több, korábban más funkcióval épült építmény összekapcsolásával jött létre.

A kialakított oktatási intézmény kapcsolódó funkciói – köztük a tanári szobák, a műhelyek és kiscsoportos oktatóhelyiségek, az 1970-es évek végén épült tornacsarnok, az étterem és tárolófunkciók – a telken szétszórtan, különálló épületekben vannak elhelyezve.

Az oktatási épület mint főépület szerkezetileg leromlott állapotban van, felújítása aránytalanul magas költségekkel járna.

Ezen állapotok miatt a meglévő tantermi épületegységet felszámolják, és egy új, korszerű épület kialakítására kerül sor. Az elbontandó épületek csak a II. ütemben lesznek csak lebontva, így fenntartva az oktatás folyamatosságát az iskolában.

 

Az iskola látványterve (kk.gov.hu)


Könyvtár és sportpálya is épül a fejlesztés keretében

A 10 400 négyzetméteres telken a meglévő és megmaradó épületek alapterülete közel 1100 négyzetméter, a meglévő és átalakítással érintett épületek alapterülete pedig több mint 510 négyzetméter.

A teljesen új iskolaépület közel 2000 négyzetméteres alapterülettel épül meg, melyhez egy 204 négyzetméteres kerékpártárolót is terveznek.

Az új iskolaépületben egy 8 személyes felvonót is kialakítanak. A fejlesztés részeként egy könyvtárat és egy testnevelőtermet is létrehoznak, az udvari tárolókat, az öltözőket és a karbantartó épületet pedig átalakítják és korszerűsítik.

 

Az iskola látványterve (kk.gov.hu)

 

Ezen kívül felújítják a tornaterem homlokzatát, továbbá az étkező bejáratát is átépítik. A telken egy sportpályát és egy jól kihasználható udvari részt is kialakítanak. A telken az épületek beépített alapterülete csaknem eléri majd a 3800 négyzetmétert.

A korábbi iskolaépületet 1600 négyzetméteren bontják le, és melléképületek bontására is sor kerül 300 négyzetméteren.

 

Az iskola látványterve (kk.gov.hu)

 

Galéria

Mi épül?Makóiskolaépítésiskolafelújításúj iskolaépületáltalános iskolaoktatási beruházásoktatásDél-Konstrukt Zrt.építőipari cégek

Hírlevél

Hirdetés