2024.04.19, Péntek
Kórházépítkezés Zuglóban: megvan a kivitelező
A teljes fejlesztés látványterve (mazsihisz.hu)

Kórházépítkezés Zuglóban: megvan a kivitelező

magyarepitok.hu

2020.05.19. 08:20 - Szabó Ákos

A Mazsihisz budapesti Szeretetkórházának II. épülete 1,56 milliárd forintból újul meg.

Hirdetés

Januárban számoltunk be arról, hogy már keresik a kivitelezőt az Amerikai úti Mazsihisz Szeretetkórház teljes körű felújításának egy jelentős üteméhez. Most az uniós közbeszerzési adatokból kiderül: a II. épület mintegy nettó 1,56 milliárd forint költségű fejlesztését a Kolmann Bau Kft. vállalta el. A szintén a kórház részét képező III. épület modernizácója márciusban zárult le, ezt a beruházást szintén a Kolmann Bau végezte el.

 

Több mint 100 éves épületet újítanak fel

A kórház II. épülete 1910-ben készült el a XIV. kerület Amerikai út 53. szám - Laky Adolf utca 42. szám alatt. A tömb állapota mára leromlott, így egy nagyobb, a teljes kórházat érintő, 5 milliárd forintos fejlesztéscsomag részeként újulhat meg. Az építési engedélyt a projekt szeptemberben kapta meg a fővárosi tervtanács és a kerületi főépítész támogatásával.

A jelenleg 2241 m2 alapterületű II. épületet a Kolmann Bau összesen 227 négyzetméterrel bővíti: többek között új főbejárattal és betegfelvételi részleggel is. Ezzel együtt a háromszintes, magastetős kórháztömb régi lépcsőházait elbontják, helyükre modern és akadálymentesített lift és lépcsők épülnek.

A beruházás emellett még többek között a felújítják a teljes homlokzatot, elbontanak több válaszfalat új térkialakítást létrehozva, illetve lecserélik a nyílászárók jelentős részét, valamint számos egyéb építészeti, villamoshálózati és épületgépészeti feladatot elvégeznek.

 

XXI. századi intézményt adnak majd át

A teljes fejlesztéssorozatban a most lezajló projekt a második ütem: több év alatt 5 milliárd forintból alakítanak ki az üzemeltető honlapjának bemutatása szerint egy modern, XXI. századi kórházat a hosszú ideje működő intézményből. A megújult kórház egyben gerontológiai központ is lesz, 3-4 fős, klímával felszerelt szobákkal.

Mi épül?egészségügyi fejlesztésZuglóKolmann Bau Kft.kórházfejlesztésBudapest

Hírlevél

Hirdetés