2021.04.19, Hétfő
Új ipari park létesült Kaposváron
Illusztráció / Dernovics Tamás - magyarepitok.hu

Új ipari park létesült Kaposváron

mti.hu

2020.05.14. 16:21 - Gyöngyösi Klaudia

Kaposvár több városfejlesztési beruházásba kezdett az elmúlt években, hogy elindítsa a település 21. századi újraiparosítását, ezzel növelje a versenyképességét, elérje a teljes foglalkoztatottságot.

Hirdetés

Elkészült Kaposvár új ipari parkja mely egy 5,2 hektáros területen található- derül ki a helyszínen tartott sajtótájékoztatón. Az önkormányzat 356 millió forintot költött a gazdasági tevékenységhez szükséges infrastruktúra kiépítésére.

Az eseményen az is kiderült, hogy a Kaposfüredi úton található egykori katonai bázison megvalósított beruházást a Németh Istvánról elnevezett helyi városfejlesztési program mintegy 190 milliárd forintos keretéből finanszírozták. A beruházás során közlekedési csomópontot, közműveket, utakat, járdákat építettek, továbbá biztosították a közvilágítást is.

A projektre Kaposvár meglévő ipari parkjainak telítettsége miatt volt szükség.

Már hat érdeklődő jelentkezett a terület megvételére, a szükséges pályázati kiírás hamarosan megjelenik. A város a lehető legtöbb embernek munkát adó, termelő beruházásnak szeretne helyet adni a területen.

 

Egy másik ipari park is létesül

Elhangzott továbbá, hogy a fejlesztés mellett a somogyi megyeszékhely 1,2 milliárd forintot költött három, már meglévő iparterületének korszerűsítésére az elmúlt két és fél évben, növelve az ott működő, több mint ezer embert foglalkoztató vállalkozások versenyképességét.

A városban mindemellett egy másik ipari park is létesül állami fejlesztés keretében, a kivitelezés pedig már a végéhez közeledik. Ott működik majd a főként tűzoltójárművek gyártásával, felújításával foglalkozó állami tulajdonú BM Heros Zrt. gyártóközpontja és regionális szervize.

A Heros-projekttel párhuzamosan oktatási és képzőközpontot hoznak létre, továbbá a Kaposvári Egyetem és az Óbudai Egyetem összefogásával szeptemberben beindul a villamosmérnök-képzés is a városban.

Kaposvár több városfejlesztési beruházásba kezdett az elmúlt években, hogy elindítsa a település 21. századi újraiparosítását, ezzel növelje a versenyképességét, elérje a teljes foglalkoztatottságot.

"Utóbbihoz már nagyon közel álltunk, a folyamatot a koronavírus-járvány lelassította, de minden gazdaságfejlesztési lépésünket az határozza meg, hogy akik dolgozni akarnak, munkához jussanak, azok is, akik a munkájukat a járvány miatt elveszítették" - fogalmazott Szita Károly polgármester.

Mi épül?Kaposváripari parkinnováció

Hírlevél

Hirdetés

Hirdetés