2024.04.30, Kedd

Hirdetés

Ez a nyugat-dunántúli város kapott új modern közteret
Fotók: MTI/Varga György

Ez a nyugat-dunántúli város kapott új modern közteret

magyarepitok.hu, mti, kozbeszerzes.hu

2020.06.08. 07:34 - Szabó Ákos

Összesen 1,7 milliárd forintos városfejlesztési programot zártak le az átadóval, hamarosan pedig további fejlesztéseket jelentenek be Zalaegerszegen.

Hirdetés

Elkészült Zalaegerszegen a Keresztury Dezső Városi Művelődési Központ előtti tér és lépcsősor fejlesztésével a Horváth-Ép Kft. A város délnyugati részében található, térkövekkel és zöld növényzettel kialakított tér újjáélesztése egy 1,7 milliárd forintos infrastruktúrafejlesztési program részeként épült meg, a munkálatok befejeztével ennek kapcsán tartottak együttes záróünnepséget.

A LINAKRON Mérnöki Kft. tervei alapján felújított köztéren elhangzott: a területi infrastrukturális beruházásokat célzó előirányzatból 1,7 milliárd forintot fordított a zalai megyeszékhely 29 helyszínen utak, járdák, parkolók építésére.

 

 

A városi művelődési központ 1981-ben épült meg, majd, 2004-ben felújították, de akkor elmaradt az előtte lévő tér rekonstrukciója.

Az 1,7 milliárd forintos beruházási keretből erre most 328 millió forintot fordítottak, az intézmény aulájában pedig elhelyezték Kováts Flórián emléktábláját, aki a kezdetektől csaknem tíz éven át igazgatta a művelődési központot.

 

Hamarosan újabb fejlesztések érkeznek, a tesztpálya nagy vonzóerő

Az eseményen Gulyás Gergely miniszter elmondta: Zala megye mindig fontos szerepet játszott az ország életében, Zalaegerszeg pedig most is motorja a nyugati határszélen egyre inkább felgyorsuló fejlesztéseknek.

Részleteket nem említve közölte:

a közeljövőben újabb bejelentések várhatók, amelyek ezt még inkább alátámasztják, mert az eddig is a világ technológiai élvonalába tartozó vállalkozások mellett - a járműipari tesztpályának köszönhetően - újabbak is érkeznek.

 

A zalai tesztpálya fékezőfelülete

A zalai tesztpálya építkezésének első ütemét mintegy egy évvel ezelőtt adták át (a mélyépítési munkákat a Duna Aszfalt Kft. és a Szabadics Zrt. végezték el, a magasépítési munkákat pedig a ZÁÉV Zrt. vállalta el). Jelenleg a második ütem zajlik, amin szintén a Duna Aszfalt és a Szabadics dolgoznak, legutóbb a fékezőfelület készült el.

Mi épül?közterekZalaegerszegHorváth-Ép Kft.LINAKRON Mérnöki Kftútfelújításjárdafelújítászalai tesztpályaDuna Aszfalt Zrt.Szabadics Zrt.

Hírlevél

Hirdetés