2024.07.27, Szombat

Hirdetés

Gőzerővel halad a Kanizsa Aréna kivitelezése
Fotók: ZÁÉV Zrt.

Gőzerővel halad a Kanizsa Aréna kivitelezése

magyarepitok.hu

2020.06.26. 06:59 - Almási Krisztina

A ZÁÉV Zrt. munkájával épülő multifunkcionális csarnok munkálatai jelenleg 15 %-os készültségnél tartanak, a pillérek elhelyezése már megtörtént a helyszínen.

Hirdetés

Ütemterv szerint halad a Modern Városok Program (MVP) keretében megvalósuló multifunkcionális sport- és rendezvénycsarnok építése Nagykanizsán, a beruházás közel 15 milliárd forintból készül el. Az építkezés aktuális állásáról Diós András, a kivitelező ZÁÉV Zrt. építésvezetője tájékoztatta lapunkat.

A Kanizsa Aréna fejlesztéséről legutóbb májusban számoltunk be, mikor megkezdték a tartópillérek beemelését. Jelenleg a teljes projekt 15 %-os készültségi szintnél tart. A közelmúltban 158 darab pillért gyártottak le, melyeket már el is helyeztek a helyszínen, az előre gyártott födémpanelek pedig ütemezett módon érkeznek az építési területre. Ezek beemelése után a monolit gerendákkal együtt a felbetonok is folyamatosan készülnek.

Az épület szerkezetépítési munkálataival párhuzamosan épül a csapadék- és szennyvízcsatorna-rendszer is, az utak és parkolók alatti gerincvezetékek már 90 %-ban elkészültek.

A nagy építési területnek köszönhetően már elkezdődtek az út- és parkolóépítési munkálatok, ahol jelenleg az alépítményi munkák előkészítése zajlik.

 

Fotók: ZÁÉV Zrt. (A képre kattintva galéria nyílik)


Edzések és rendezvények számára is helyet biztosít a csarnok

A rendezvénycsarnok különféle kulturális, sport- és közösségi rendezvényeknek, valamint vásároknak, koncerteknek és fesztiváloknak ad majd helyet. Ezen kívül a sportegyesületek edzéslehetőségeit, illetve az iskolai sportrendezvények megtartását is biztosítja. A létesítmény a tagolhatósága révén egyszerre több sportág művelőinek is helyet tud adni.

A csarnok a mobil lelátokkal együtt 3000 ember befogadására lesz alkalmas.

Az épület környékén közel 14 ezer négyzetméteren gyepesítést végeznek. A kialakításnál fontos szempont a fenntartható működés is: többek közt napelemes rendszerrel látják el a létesítményt, a további fenntarthatóság érdekében pedig két darab, 600 kW teljesítményű levegő-víz hőszívattyút telepítenek az épület tetején lévő gépészeti udvarba.

 

Fotók: ZÁÉV Zrt.

 

Galéria

Mi épül?ZÁÉV Építőipari Zrt.Nagykanizsasportcsarnoksportberuházások

Hírlevél

Hirdetés