2024.06.17, Hétfő
Új kulturális központtal gazdagodik Kapolcs

Új kulturális központtal gazdagodik Kapolcs

mti, magyarepitok.hu

2020.07.24. 07:16 - Hegedűs Gergely

A település központjában elhelyezkedő kúria teljesen átalakult, mögötte pedig vásárokat otthont adó teret építettek.

Hirdetés

Megújul Kapolcson a Kuthy-kúria, amely MűvészVölgy Kúria néven új szolgáltatásokkal, közvetlen környezetében pedig játszótérrel, parkolóval és új főtérrel várja ősztől a látogatókat. 

A látógatóközpont közösségi oldalán a legutolsó bejegyzés szerint a februárban elkezdett munkálatok immár az utolsó simításoknál tartanak.


Játszótér és parkoló is épül a projektben

A tájékoztatás szerint a település központjában elhelyezkedő épület teljesen átalakult, alsó szintjén többfunkciós rendezvénytér és információs iroda fogadja majd a Kapolcsra látogatókat. Az emeleti térben egy állandó ingyenes kiállítás kap helyet, interaktív filmvetítéssel, valamint egy kávézót és egy közösségi irodát is kialakítanak.   

A MűvészVölgy Kúria előtt tematikus játszótér, valamint egy kerékpáros pihenő is épült. Az épület mögött korszerű köztérvilágítással ellátott teret alakítottak ki, amely szabadtéri vásárok, koncertek és családi programok szervezésére ad majd lehetőséget. A tér végében pedig új parkolót hoztak létre.


Négyévszakos programlehetőségek teremtése a cél

A kúria a fejlesztést követően, építve a Művészetek Völgye Fesztivál hagyományaira, továbbra is a kulturális és fesztiválturizmus egyik központi helyszíneként funkcionál majd - olvasható az OXO Properties Nonprofit Kft. közleményében.

Hozzáteszik, a Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégiával összhangban megvalósuló fejlesztések négyévszakos programlehetőséget biztosítanak a hazai és a külföldi látogatóközönségnek, emellett a helyi közösség számára is fontos találkozóhellyé válnak majd.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg mintegy 319,7 millió forint európai uniós támogatással.

Mi épül?Kapolcsműemlékfelújításközterekközösségi épületekturizmus

Hírlevél

Hirdetés