2024.06.13, Csütörtök
Komplex óvodafejlesztések valósulnak meg Szolnokon
illusztráció - pixabay

Komplex óvodafejlesztések valósulnak meg Szolnokon

mti.hu

2020.08.03. 08:00 - Gyöngyösi Klaudia

Korszerűsítik a Kolozsvári úti, illetve a szandaszőlősi Eszterlánc óvodát, valamint Kertváros-Alcsisziget és térsége területén egy új óvoda is épül.

Hirdetés

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében három óvoda újul meg Szolnokon, a beruházás 940 millió forint vissza nem térítendő támogatásból valósul meg.

A program során korszerűsítik a Kolozsvári úti, illetve a szandaszőlősi Eszterlánc óvodát, valamint Kertváros-Alcsisziget és térsége területén egy új óvoda is épül.

A több mint 300 gyereket érintő beruházások jövőre kezdődő kivitelezése idején az óvodások a város többi hasonló intézményébe járnak majd.

 

Mindegyik intézményben szükségessé vált a modernizálás

A belvárosi Kolozsvári úton levő négy csoportszobás intézmény 1974-es nyitása óta csak kisebb felújítások történtek. Az energiahatékonysági intézkedésekkel az épület üzemeltetése gazdaságosabbá válik, akadálymentesítésre is sor kerül.

A szintén négycsoportos Eszterlánc óvoda felújítását a műszaki állapota és a városrészben tapasztalható férőhelyek iránti igény is alátámasztja. A kertvárosi intézmény vályog- és téglaépülete eredetileg nem óvodának épült, a födémzáró betonkoszorú hiánya miatt statikai problémák jelentkeznek, nem megfelelőek az infrastrukturális feltételek.

A jelenleg két csoportszobával rendelkező, gazdaságtalanul üzemeltethető intézmény helyett egy modern, komplex módon akadálymentesített, háromcsoportos új óvoda épül.

Mi épül?Szolnokóvodafejlesztésmodernizálás

Hírlevél

Hirdetés