2024.04.20, Szombat
Folytatódik az NMHH új székházának építése
Fotó: Nagy Mihály/magyarepitok.hu

Folytatódik az NMHH új székházának építése

magyarepitok.hu

2020.10.13. 07:34 - Kalácska-Nagy Nóra

Látványos mélyépítési munkát végeznek a Grabarics szakemberei a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Visegrádi utcai telephelyén.

Hirdetés

Az NMHH új épületszárnyának alapkövét szeptemberben tették le a fővárosi Visegrádi utcában, a jelenlegi helyzet állásáról a kivitelező Grabarics Építőipari Kft. informálta lapunkat.

 

Fotó: Nagy Mihály/magyarepitok.hu

Az új komplexumban három pinceszinten összesen 105 férőhelyes teremgarázst, raktárakat és gépészeti helyiségeket alakítanak ki. Az EMC mérőlabor és szerverközpont kivitelezési munkáit a Grabarics Építőipari Kft. valósítja meg, a terveket a Nirmana Építésziroda Kft. készítette.

Az épületben helyet kap

  • az informatikai szerverközpont,
  • az EMC mérőlabor és a hozzá tartozó mérőkamrák,
  • és egy irodai blokk, amely magába foglalja a laborokat és a vezetői irodákat.

A felső szinten konferencia termet és tárgyalókat alakítanak ki.

Látványtervek: Nirmana Építésziroda Kft


Nyolc méter mélyen dolgoznak

Az építés megkezdése előtt elvégezték a környező épületek és lakások állapotfelmérését, valamint a meglévő raktárak bontását is. Az alapkőletételt követő egy hónapban pedig körbezárták a 19 méter mély résfalat.

Továbbá a 2600 négyzetméter alapterületű munkagödröt - a mínusz 4 méteres szintről további 4 méterrel - sikerült mélyíteni. Így a munkák már 8 méterrel a föld alatt folynak. Ezzel párhuzamosan elkezdődtek a toronydaruk alapozási feladatai is – ismertette Liszi Marianna projektvezető.

 


Januárban indulhat a szerkezetépítés

Jelenleg munkatér-határolás folyik speciális mélyépítési technológiával. A 19 méter mély kihorgonyzott résfallal megtámasztott munkagödör biztosítja majd a szerkezetépítési feladatok térszín alatti teendőit.

Emellett folyamatosan zajlik a munkagödör víztelenítése és a gödörből történő nagytömegű föld kitermelése és elszállítása.

Ez azt jelenti, hogy napi szinten 1000 köbméter földet hordanak el a területről.

A tervek szerint ezek a munkák év végéig befejeződnek, így januárban elindulhat a szerkezetépítés.

 

A projektvezető rámutatott: a speciális réselőgépek és berendezések, a talajhorgonyzó gépek, valamint a gigantikus méretű és keresztmetszetű csőtámaszok látványos részei az építkezés ezen szakaszának. Akárcsak az elkövetkezendő hónapokban felállított három toronydaru megjelenése is a területen.

Galéria

Mi épül?Grabarics Kft.Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Budapest

Hírlevél

Hirdetés