2024.04.29, Hétfő

Hirdetés

Három épületet kapcsolnak össze ebben a turisztikai fejlesztésben Sopronban
Fotók: MTI

Három épületet kapcsolnak össze ebben a turisztikai fejlesztésben Sopronban

mti.hu, magyarepitok.hu

2020.10.25. 08:00 - Gyöngyösi Klaudia

A projekt során a város főterén álló, már múzeumként működő Fabricius-házat, az egykor lakóházként funkcionáló Tábornok-házat, valamint a Storno-házat kapcsolják össze úgy, hogy azok egyetlen múzeumi egységet alkossanak.

Hirdetés

Lerakták a soproni múzeumi negyed alapkövét. A több mint 3,2 milliárd forint értékű fejlesztés a Nemzeti Kastélyprogram és a Nemzeti Várprogram keretében uniós és hazai források felhasználásával 2022 nyaráig valósul meg. A kivitelezést a Fertődi Építő és Szolgáltató Zrt. és a Szabó és Társa Belsőépítészeti Kft. konzorciuma végzi - derül ki az uniós közbeszerzési adatokból.

Az alapkőletételi ünnepségen elhangzott: a Nemzeti Kastélyprogram és a Nemzeti Várprogram keretében összesen 60 milliárd forintból nyerik vissza régi szépségüket a magyarországi várak és kastélyok.

 

 

Egy kőtár és egy kiállítás is nyílik a fejlesztés során

A soproni Múzeumnegyed-projekt során a város főterén álló, már múzeumként működő Fabricius-házat, az egykor lakóházként funkcionáló Tábornok-házat, valamint a Storno-házat kapcsolják össze úgy, hogy azok belülről átjárhatók legyenek, egyetlen múzeumi egységet alkossanak.

A fejlesztés egyik célja, hogy tovább gazdagodjon Sopron kulturális kínálata, ezzel növelve a város turisztikai vonzerejét is.

Sopronban jelenleg 14 projekt megvalósítása zajlik a Modern Városok Program keretében, a térség kisebb települései pedig a Magyar Falu Program keretében újulhatnak meg.

Az ünnepségen kiderült továbbá: hogy a projekt részeként helyet kap itt egy újkori kőtár, valamint Sopron és a korona címmel nyílik egy kiállítás is, amely arra kívánja emlékeztetni a látogatókat, hogy több magyar király is kapcsolatba került a várossal, sőt Sopron egykor koronázás helyszíne is volt.

 

 

Mi épül?SopronmúzeumturisztikaFertődi Építő és Szolgáltató Zrt.Nemzeti Kastélyprogram és a Nemzeti Várprogramépítőipari cégek

Hírlevél

Hirdetés