2024.03.29, Péntek
Ötemeletes épülettel bővül Ferencváros szakrendelője
Illusztráció: orientpress.hu

Ötemeletes épülettel bővül Ferencváros szakrendelője

magyarepitok.hu/ferencvaros.hu

2020.11.11. 16:18 - Kalácska-Nagy Nóra

Kilenc háziorvos költözik át a IX. kerületi szakrendelő mellett felépülő új egészségügyi intézménybe.

Hirdetés

Elindult a főváros Mester utcai FESZ-rendelő (Ferencvárosi Egészségügyi Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft.) új épületének tervezése – derül ki az uniós közbeszerzési adatokból. A meglévő és az új épületrész tervezési feladatait a B3 Építész Stúdió Kft. látja el.

A IX. kerületi Mester utca 45. szám alatti szakrendelő egy ötemeletes épülettel bővül, közvetlenül a szomszédos telken. A 2023-ra tervezett beruházással a kerület sok, földrajzilag eddig szétszórt egészségügyi szolgáltatása így egy helyen lesz elérhető – olvasható a Ferencvárosi Önkormányzat honlapján.

 

Egynapos sebészeti ellátás is lesz

Amíg a meglévő, 1800 négyzetméteres rendelőt felújítják, addig az új épületszárnyat 2700 négyzetméteren alakítják ki. A tervezés érint

  • közlekedési,
  • kerti,
  • közművi
  • és útépítési feladatokat is.

A szakorvosi rendelő szolgáltatási köre helyben kibővül majd az alapellátási feladatokkal, ugyanis kilenc háziorvos költözik át az új épületbe. Ezek a praxisok látták el eddig is a kerület lakosságának egyharmadát.

Korszerű, egynapos sebészeti ellátás is helyet kap az új rendelőben, emellett több műtővel és modern orvosi műszerekkel látják el az intézményt. A megújult FESZ CT-berendezéssel is gazdagodik.

Mi épül?FerencvárosBudapestB3 Építész Stúdió Kft.rendelőintézetegészségügyi fejlesztésépítőipari cégek

Hírlevél

Hirdetés