2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Újabb ipari parkot alakítottak ki Kiskunfélegyházán
Illusztráció (Xanga)

Újabb ipari parkot alakítottak ki Kiskunfélegyházán

MTI

2020.11.12. 09:53 - Almási Krisztina

A csaknem 30 hektáros, modern ipari parkot teljes út- és közműhálózattal, kerítéssel alakították ki, amely iránt már most nagy az érdeklődés.

Hirdetés

Befejeződött az 1,4 milliárd forintnyi európai uniós támogatásból megvalósuló ipari park kialakítása Kiskunfélegyházán a Délút Kft. munkájával – hangzott el a helyi városházán tartott sajtótájékoztatón.

Az új, mintegy 30 hektáros ipari parkot egy év alatt alakították ki. A modern, portaszolgálattal, kerítéssel, teljes út- és közműhálózattal ellátott terület iránt nagy az érdeklődés: már több előszerződést is kötött a kiskunfélegyházi önkormányzat.

Az új ipari parkban négyzetméterenként - áfa nélkül - 1550 forintért értékesítik a területeket.

A város határában, a Kiskunfélegyházát Kiskunmajsával összekötő közút mentén, a korábbi mellett létrehozott újabb ipari park a megye második legnagyobb összegű TOP-keretből támogatott projektje. A legnagyobb értékű projekt a belváros mintegy 2 milliárd forintból megvalósuló teljes megújulása.


Több előnnyel jár az újonnan létrehozott ipari park

A sajtótájékoztatón Balla László alpolgármester elmondta, hogy az ipari park nem csupán az idetelepült vállalkozásoknak remek lehetőség, hanem az önkormányzat számára is stratégiai jelentőségű. A területek értékesítéséből származó bevételen túl a vállalkozások adóbefizetéseire is számítanak, így a fejlesztés jó néhány út- és járdaépítést, közterület- és közintézményfejlesztést alapozhat meg – tette hozzá.

Az ipari park beruházása Kiskunfélegyháza gazdasági fejlődésében mérföldkő, hiszen a város területén gyakorlatilag elfogytak az értékesíthető iparterületek.

Az első ütemben, az egykori laktanya területén kialakított ipari park is megtelt, az ingatlanok egy kivételével tulajdonosra találtak. A nagyjából 18 hektáros területen mintegy 10 vállalkozás működik jelenleg, főként a szállítmányozás, az élelmiszeripar és autójavítás területén


Továbbfejlesztik mindkét ipari parkot

Már dolgoznak a meglévő két ipari park továbbfejlesztésén. A tervek szerint a következő években megépül az első ipari park feltáró útja, amely kényelmesebb bejutást biztosít a régi laktanya területén lévő iparterületre.

Ezen kívül az önkormányzat saját forrásból felújítja a Majsai úti kerékpárutat, ami nemcsak az ipari parkok megközelítését, hanem a haleszi városrészben élők biztonságos közlekedését is szolgálja. Az új ipari park pedig a közeljövőben belső kerékpárhálózattal bővülhet.

Mi épül?Délút Építő és Bányászati Kft.Kiskunfélegyházaipari park

Hírlevél

Hirdetés