2024.03.19, Kedd
Az elmúlt 100 év legnagyobb fejlesztése valósul meg Zalaegerszegen
Fotók: Bernát Benjámin / magyarepitok.hu

Az elmúlt 100 év legnagyobb fejlesztése valósul meg Zalaegerszegen

MTI

2020.12.03. 18:30 - Gyöngyösi Klaudia

A teljeskörűen helyi vállalkozások által tervezett és kivitelezett munkálatok révén a kereskedelmi ingatlanok is kedvezőbb helyzetbe kerülnek.

Hirdetés

Elindult a zalaegerszegi Kovács Károly városfejlesztési program. A belvárosi Keresztury Dezső tér felújításával elkezdődött a mintegy száz helyszínen 15 milliárd forintos összköltségű Kovács Károly városfejlesztési program megvalósítása Zalaegerszegen – derült ki csütörtökön a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.

Az egykori Centrum, Domus és Csemege Áruház három épülete, illetve az ezeket összekapcsoló tér 1974 nyarán nyílt meg. Az építészeti megfogalmazásában és térkialakításában akkor újszerű építmények műszaki állapota azonban azóta jelentősen leromlott.

A múlt évben a tér alatt húzódó, az áruházak feltöltését szolgáló alagút statikai megerősítését az önkormányzat végeztette el 20 millió forintos költséggel, most pedig a térfelszín átalakítása kezdődött meg 76 millió forintos beruházással. A megújult teret jövő májusban adják át.

A térség polgármestere jelezte: a Keresztury tér felújítása a 2024-ig tartó - a város első polgármesteréről elnevezett - Kovács Károly Városépítő Program első elemeként indult el. A program során mintegy száz helyszínen, összesen 15 milliárd forintból:

  • utakat,
  • tereket,
  • járdákat,
  • valamint parkolókat építenek vagy újítanak fel.

 

A busz- és vasútállomásokat is korszerűsítik

Az eseményen elhangzott továbbá, hogy az elmúlt száz évben összesen nem fordítottak akkora összeget a zalaegerszegi felújításokra, építkezésekre, mint a mostani városfejlesztés keretében.

Mindemellett a tervek készítésével megkezdődhet a város buszpályaudvarának és vasútállomásának korszerűsítése is.

A Keresztury téren 770 négyzetméteren szigetelik és burkolják a felszínt, az ide vezető három lépcsősoron pedig összesen 110 négyzetméter felületű csúszásmentes gránitlapot fektetnek le.

A teljeskörűen helyi vállalkozások által tervezett és kivitelezett munkálatok révén a kereskedelmi ingatlanok is kedvezőbb helyzetbe kerülnek, egy új vendéglátóegység kialakítását már jelezték is a leendő üzemeltetők.

Mi épül?Zalaegerszegvárosközpontvasútfejlesztésvárosfejlesztés

Hírlevél

Hirdetés