2024.04.20, Szombat
Ezzel a fejlesztéssel régiós központtá válhat Debrecen
Illusztráció: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Ezzel a fejlesztéssel régiós központtá válhat Debrecen

MTI

2020.12.13. 09:13 - Kalácska-Nagy Nóra

A tervek szerint az M3 és az M35 autópályák csomópontjában kiépítik a teljes leágazást.

Hirdetés

Jóváhagyták Debrecen 2030-ig tervezett fejlesztési koncepcióját, amelynek célja, hogy a város Magyarország keleti régiójának központja legyen. A Debrecen 2030 elnevezésű komplex program sikerre van ítélve - jelentette ki Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a hajdú-bihari megyeszékhelyen.

A mintegy 600 milliárd forint forrásigényű projekteket tartalmazó program öt pillére a gazdaság, a közlekedés, az oktatás, a kultúra és a városfejlesztés.

 

Debrecenből Nyíregyházára autópályán

A tárcavezető felidézte: amikor a BMW úgy döntött, hogy Debrecenben épít autógyárat, áttekintették, hogy egy nagy technológiai cég megjelenését miként tudja kihasználni a város, a megye és a tágabb régió fejlesztése érdekében. Ennek az eredményeként született meg a Kreatív régió stratégia, amit a Debrecen 2030 programmal együtt valósítanak meg.

Kósa Lajos országgyűlési képviselő megemlítette, hogy a MotoGP-fejlesztéshez kapcsolódóan az M3-M35 autópályák csomópontjában kiépítik a teljes leágazást, ami azt jelenti, hogy

Debrecenből Nyíregyháza, illetve Nyíregyházáról Debrecen autópályán is közvetlenül megközelíthető lesz.

 

Folytatódik a 471-es főút építése

Papp László polgármester azt mondta, az elfogadott Debrecen 2030 program akár egy évszázadra is meghatározhatja a város és a régió fejlődését. A tervezés után több projekt kivitelezése jövőre megkezdődik. Miután továbbra is nagy az érdeklődés a városi befektetések iránt, ezért felgyorsítják a déli ipari övezet kialakítását és kapacitásbővítését.

A polgármester arról is tájékoztatott, hogy jövőre

  • megkezdődik a keleti elkerülőút hatástanulmányának elkészítése,
  • folytatódik a 471-es főút építése,
  • és a Civaqua vízgazdálkodási program megvalósítása és tervezése is.
Mi épül?DebrecenM3-as autópályaM35-ös autópályaBMW-gyárútépítés471-esMotoGP-pálya

Hírlevél

Hirdetés