2024.04.27, Szombat

Hirdetés

Magyar tulajdonú baromfiüzem zárt jelentős fejlesztést Zalában
Illusztráció (stellar.net)

Magyar tulajdonú baromfiüzem zárt jelentős fejlesztést Zalában

mti, magyarepitok.hu

2020.12.07. 08:07 - Szabó Ákos

Az M7-es autópálya közelében fejlesztették közel milliárd forintos beruházással a Varga-Szárnyas feldolgozóközpontját.

Hirdetés

A horvát és szlovén határ közelében, a Letenye és Nagykanizsa között található Becsehelyen készült el a Varga-Szárnyas Kft. fejlesztése – tájékoztatott a magyar családi tulajdonú társaság szombaton.

A több mint 900 millió forintos beruházást a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program mintegy 320 millió forintos támogatással valósították meg. A projektben felépítettek egy 1245 négyzetméteres hűtött üzemcsarnokot, illetve új darabológépsort, mellfilézőt, csomagoló-, illetve szeletelőgépet, szállítószalag-rendszert és hűtéstechnológiai elemeket szereltek fel.

A fejlesztéssel óránként 4000 baromfi feldolgozására lett képes a zalai üzem.

 

Nagyobb mennyiségben és jobb minőséggel tudnak dolgozni

A beruházással a piac által támasztott minőségi és mennyiségi elvárásoknak is meg tud felelni a cég, a magasabb szintű szolgáltatásokkal pedig várhatóan erősítik a vállalkozás piaci pozícióját,

a hosszú távú stabil működést is biztosítva

- derül ki a közleményből

A beruházás során kiemelt figyelmet fordítottak az állatjóléti, higiéniai, minőségbiztosítási, valamint a tűz- és munkavédelmi szempontokra, illetve az energiahatékonyság, a termelés biztonságának és a munkakörülményeknek a javítására.

A mintegy 120 dolgozót foglalkoztató Varga-Szárnyas Kft. a Varga család három tagjának tulajdonában van, a cég a tavalyi évet 6,581 milliárd forint - amiből 2,852 milliárd export - nettó árbevétellel és 249 millió forint adózás utáni eredménnyel zárta.

Mi épül?BecsehelyüzemépítésüzemfejlesztésGINOP

Hírlevél

Hirdetés